„Policijos pareigūnų (savaitgalį – ELTA) dirbo maždaug trečdaliu daugiau nei įprastą dieną, pajėgos buvo sutelktos daugiausiai į parkus, skverus, kurortinius miestus, pajūrį, kitas žmonių masines susibūrimo vietas“, – LRT radijui kalbėjo R. Matonis.

„Išties pranešimų apie pažeidimus pareigūnai tikrai gavo, tačiau bendrąja prasme vertiname pakankamai neblogai, nes nors žmonių masės nemažos buvo, bet žmonės elgėsi pakankamai tvarkingai, dėvėjo apsaugos kaukes, laikėsi atstumo“, – pridūrė jis.

Vis dėlto Policijos departamento atstovas informuoja, kad karantino draudimus pažeidusieji asmenys buvo nubausti.

„Daugiau negu šimtas protokolų yra surašyta. Vakar dienos (sekmadienio – ELTA) dar neturime tikslių skaičių, šiek tiek vėliau turėsime, bet iš esmės tokios tendencijos, kad penktadienį, šeštadienį po 50 protokolų yra surašyta, turbūt panašios tendencijos bus ir sekmadienį“, – sakė jis.

Policijos atstovo teigimu, dažniausi užfiksuoti pažeidimai buvo susiję su būriavimusi didelėmis grupėmis, atstumų nesilaikymu ir apsaugos kaukių nedėvėjimu. Pasak R. Matonio, Nacionalinio sveikatos cento specialistai per savaitgalį nustatė kai kurių pažeidimų tam tikrose įstaigose: grožio salonuose bei kirpyklose, kuriose nebuvo vykdomi saugos reikalavimai.

R. Matonis taip pat akcentavo, kad džiugina statistika, jog per ilgąjį savaitgalį buvo užfiksuota mažiau smurto artimoje aplinkoje atvejų nei buvo tikėtasi.

„Nebuvo nužudytas nei vienas žmogus, nebuvo nei kažkokių sveikatos sutrikdymų, nebuvo sužalojimų peiliais, aštriais daiktais, kirviais, kas būdavo būdinga ilgesniems savaitgaliams“, – kalbėjo R. Matonis.

„Dėl eismo įvykių pakankamai ramu buvo, nors daug automobilių važiavo, didelis eismas buvo. Vienas tik skaudus eismo įvykis gegužės 2 dieną, kai neblaivus vairuotojas nuvažiavo nuo kelio ir žuvo su juo važiavę du asmenys, o bendrai vertinant turėjome ramų ir gražų savaitgalį“, – teigė jis.