„Nesimato naujų židinių, bet turime šeiminį židinį Kartenoje. Gavo šiandien informaciją ir ji į vakardienos statistiką neįeina. Klaipėdos kolegos pranešė, kad susirgo Kartenos ligoninės paciento artimieji. Tai du susiję žmonės – tai jau šeiminis židinys. Pacientas prieš savaitę buvo išleistas namo, dabar aiškinamasi, kokiomis sąlygomis jis buvo išleistas ir ar jam tuomet buvo atliktas tyrimas dėl COVID–19 infekcijos. Dar negaliu patikslinti, nes informacija labai šviežia“, – Eltai sakė R. Lingienė.

Šiuo metu Kartenos slaugos ligoninėje serga 24 pacientai ir 5 darbuotojai.

„Taip pat turime informaciją, kad susirgo „Klaipėdos hospiso“ darbuotojo šeimos narys“, – patvirtino R. Lingienė.

Lietuvos susirgimų kreivė nuteikia optimistiškai

R. Lingienė teigia, kad Lietuvoje įvesti griežti karantino reikalavimai davė rezultatų. Pasak jos, Lietuvos susirgimų kreivė nuteikia optimistiškai.

„Pagal tai, kiek gauname informacijos apie patvirtintus atvejus, kreivė atrodo tikrai optimistiškai. Bet ji, žinoma, gali bet kuriuo momentu pakisti, nes atlaisvino verslą, prasidėjo žmonių judėjimas. Gavome pranešimų, kad yra daug aktyvių žmonių, kurie nesilaiko karantino reikalavimų, taip pat prekybos centruose nesilaikoma rekomendacijų. Tai situacija gali greitai pakisti (...) Dabar kreivė tikrai optimistiška. Taip, buvo daug suvaržymų, kurie daug kam nepatiko, bet šiandienos skaičiai – 7 patvirtinti atvejai, Lietuvai yra labai gerai“, – teigė ji.

Rolanda Lingienė

Pasak R. Lingienės, kol nėra vakcinos nuo koronaviruso, kito kelio kaip saviizoliacija nėra

„Susirgimų skaičiai, kuomet nesiekia dvidešimt, o padaroma tikrai daug tyrimų, tai labai pozityvus rodiklis. Kol nėra vaistų ir vakcinos, kito kelio kaip izoliavimas ar distancijos laikymasis – nėra (...) Šios priemonės yra vienintelis kelias ir jos tikrai veikia. Pažiūrėkime, kaip tvarkėsi Kinija, Pietų Korėja, – jos ėmėsi taip pat tokių drakoniškų priemonių, nes kito kelio nėra. Arba visuomenė turi būti nerealaus brandumo“, – sakė ji.

Pasak R. Lingienės, lyginant su kitomis Europos šalimis, Lietuva su koronaviruso infekcija tvarkosi tikrai neblogai.

„Tikrai tvarkosi neblogai. Didžiuojuosi mūsų visuomene bei visais žmonėmis. Taip pat ir priimtais sprendimais bei kas juo vykdo. Nes priimti yra viena, o kas vykdo ir kaip vykdo tuos sprendimus, visai kas kita. Matosi susitelkimas ir susipratimas, tai nuteikia džiugiai“, – sakė ji.