Ketvirtadienį aštuonis mėnesius Baltijos šalių oro erdvę saugojusius Belgijos karinių oro pajėgų karius Lietuvos karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose pakeitė Ispanijos kontingentas, patruliuosiantis su šešiais naikintuvais F-18 „Hornet", o juos sustiprins Jungtinės Karalystės kontingentas su trimis naikintuvais „Eurofighter Typhoon".

Šiai misijai pastiprinimą iš Estijos teiks Prancūzijos karinės oro pajėgos su keturiais naikintuvais „Mirage 2000". Iš viso Baltijos šalių padangę vasarą saugos 13 naikintuvų.

Belgijos karinių oro pajėgų kariai su keturiais naikintuvais misijoje Šiauliuose dalyvavo dvi pamainas iš eilės, aštuonis mėnesius. Belgijos kontingento vadas perdavė simbolinį misijos raktą Ispanijos ir Jungtinės karalystės kontingentų vadams.

Ispanijos karinėms oro pajėgoms tai jau 7-oji misija, o Jungtinės Karalystės karališkosios oro pajėgos Baltijos šalių oro erdvę saugos 6-ąjį kartą.

NATO oro policijos misija Baltijos šalyse vykdoma nuo 2004 metų, kai Lietuva, Latvija ir Estija tapo Aljanso narėmis. Po agresyvių Rusijos veiksmų Ukrainoje 2014 metais NATO oro policijos misija Baltijos šalyse buvo sustiprinta.