„Prezidentas ėmėsi sunkaus diplomatinio uždavinio – dialogo su Baltarusija, kurio konservatoriai, būdami valdžioje, kaip įmanydami vengė. Vykdyta apkasų arba izoliacinė politika nedavė nieko gero – tuo metu kaip tik ir kilo atominė elektrinė. Dabar jie vėl siūlo daryti tą patį – izoliuotis. Nuolatiniai žmonių gąsdinimai dėl atominės šiuo neramiu metu kelia įtampą – konservatoriai vėl prekiauja baime”, – Eltai sakė G. Paluckas.

Pasak socialdemokratų lyderio, konservatorių atstovų reiškiama kritika šalies vadovui yra „veidmainiška“.

„Tuo laikotarpiu, kai konservatoriai buvo valdžioje, Lietuvos pašonėje ir kilo Astravo atominė elektrinė. Jei būtų bendradarbiaujama glaudžiau, galbūt ji stovėtų kitur arba jos nebūtų buvę. Taigi dabartinė konservatorių kritika prezidentui dėl platesnio dialogo su Baltarusija man atrodo veidmainiška ir neatsakinga“, – sakė G. Paluckas.

Jo teigimu, Lietuvos nacionalinio saugumo interesas – demokratiška Baltarusija, o tam reikia nuolatinių pastangų ir dialogo.

„Mūsų nacionalinis interesas yra žinoti, kas dedasi šalia Vilniaus, kuris patenka į Astravo atominės elektrinės evakuacijos zoną. Aklas Baltarusijos ignoravimas prie šio tikslo niekaip neprisidėtų“, – pridūrė G. Paluckas.

Sąjūdžio prieš Astravo atominę elektrinę atstovai trečiadienį sukritikavo prezidento G. Nausėdos dialogą su Baltarusija, primena ELTA. Parlamentaras Žygimantas Pavilionis teigė, kad dialogas su Baltarusija „neturi tikslo“.

Praėjusią savaitę šalies vadovas G. Nausėda kalbėjosi su Baltarusijos prezidentu Aliaksandru Lukašenka. Kaip sakė Prezidentūros užsienio politikos grupės vadovė Asta Skaisgirytė, pokalbyje su Baltarusijos vadovu buvo išgirstas patikinimas, jog netoli pasienio su Lietuva statomoje Astravo AE yra laukiama užsienio ekspertų.