„Informuojame, Anykščių rajone nustatytas dar vienas COVID-19 viruso atvejis. Virusu susirgo moteris, dirbanti Aknystos socialinės globos namuose. Iš visų socialinės globos namų gyventojų ir aptarnaujančio personalo yra paimti mėginiai tyrimams dėl galimo viruso susirgimo.

Šiuo metu izoliuoti 7 darbuotojai ir 23 globos namų gyventojai“, – pirmadienį feisbuke pranešė Anykščių rajono savivaldybės paskyra.

Problemos ir kituose pensionatuose

Pavyzdžiui, Antavilių pensionate koronavirusas nustatytas iš viso 11 globotinių ir trims darbuotojams.

Antavilių pensionatas nuo Nemenčinės nutolęs maždaug dešimt kilometrų. Iš viso pensionate dirba 152 asmenys, prižiūrimi – 292 žmonės.

Per penkis tūkstančius gyventojų turintis Vilniaus rajono Nemenčinės miestelis balandžio viduryje buvo uždarytas dėl koronaviruso plitimo grėsmės. Čia ligos židiniu buvo tapusi siuvimo įmonė „Vilnika“, COVID-19 nustatytas 89 darbuotojams, užkratas aptiktas ir dviems globos namų „Senevita“ darbuotojams, vienam Nemenčinės palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės darbuotojui.

Trečiadienį buvo skelbiama, kad Kretingos rajone veikiančioje Kartenos katalikiškoje palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje trečiadienį pranešta apie 22 koronavirusu užsikrėtusius pacientus.

Taip pat nustatyta, kad yra užsikrėtę 5 ligoninės darbuotojai, 8 darbuotojų rezultatai neigiami, dar vieno darbuotojo tyrimas bus kartojamas.