Kaip informuojama partijos išplatintame pranešime, Pašilaičiuose kandidatuos Vilniaus vicemeras Vytautas Mitalas, Žirmūnuose – IT specialistė ir kovotoja už neįgaliųjų teises Monika Ošmianskienė, renginių, televizijos bei radijo laidų vedėja Donalda Meiželytė kandidatuos Lazdynų, o teisininkė Evelina Dobrovolska – Naujosios Vilnios apygardose.

Laisvės partijos Vilniaus miesto skyriaus lyderis Kasparas Adomaitis kandidatūrą kelia Antakalnyje, o Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Rita Balčiūnienė – Paneriuose. Naujamiesčio-Naujininkų apygardos kandidatu tapo žmogaus teisių aktyvistas, „profesionaliu gėjumi“ prisistatantis Tomas Vytautas Raskevičius.

Tarp kandidatų yra ir įvairių sričių profesionalai: mokytojas Algis Bitautas kandidatuoja Justiniškių-Viršuliškių, narkotikų politikos ekspertė Morgana Danielė – Šeškinės-Šnipiškių, o habilituotas fizikos mokslų daktaras, buvęs Vilniaus universiteto rektorius Artūras Žukauskas – Fabijoniškių apygardoje.

Dėl kandidatų likusiose Vilniaus miesto apygardose (Senamiesčio, Pilaitės-Karoliniškių bei Verkių) bus apsispręsta gegužės mėnesį.

Pranešime taip pat pažymima, kad galutinis Laisvės partijos kandidatų į Seimą sąrašas bus reitinguojamas partijos narių bei simpatikų atviru elektroniniu balsavimu gegužės mėnesį. Tokia tvarka leis asmenims, kurie nėra partijos nariai, bet pritaria partijos vykdomai politikai bei vertybėms dalyvauti sudarant partijos kandidatų sąrašą ir nustatant jo eiliškumą.