Kaip „Delfi“ informavo Ginreta Megelinskienė, Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja, visi užsikrėtę senoliai jaučiais gerai, neturi virusinei infekcijai būdingų simptomų, nekarščiavo.

Nepaisant to, dar šiandien susirgę senoliai bus pervežti į Vilniaus miesto klinikinę ligoninę, kad būtų atskirti nuo nesergančių pensionato pacientų.

G. Megelinskienė pasakojo, kad iš viso buvo ištirti visi 90 Antanvilių pensionate gyvenusių ir sąlytį su užsikrėtusiu asmeniu turėjusių senolių. Užsikrėtę 11 asmenų – iš vieno skyriaus. Be to, paminėjo pašnekovė, užsikrėtė ir trys pensionato darbuotojai.

Susirgę senoliai bus pervežti į kitą gydymo įstaigą, o 15 pensionato darbuotojų, turėjusių kontaktą su užsikrėtusiais pacientais arba kolegomis, privaloma tvarka turės saviizoliuotis 14 dienų.

Nepaisant to, minėjo pašnekovė, pensionas galės toliau dirbti. Tačiau, akcentavo G. Megelinskienė, turės būti sudarytos pamainos, užtikrinta, kad būtų laikomasi visų saugumo priemonių ir užtikrintos normalios darbo sąlygos.

BNS skelbia, kad Lietuvoje per parą nustatytas 31 užsikrėtimo koronavirusu atvejis, patvirtinta viena mirtis – mirė senyvo amžiaus ir kitų ligų turėjęs žmogus Klaipėdos hospise.

Virusas išplito Kartenos slaugos ligoninėje Kretingos rajone – čia infekcija nustatyta 22 pacientams ir penkiems darbuotojams.

Paaiškėjus, kad virusas išplito už įstaigos ribų, miestelyje gali įvesti judėjimo ribojimai.

Kitame židinyje – Nemenčinės siuvykloje „Vilnika“ – nustatyti keturi nauji atvejai.

Iš viso Lietuvoje patvirtinti 1375 atvejai ir 45 mirtys.