Nacionalinis savanorių pagalbos koordinavimo centras karantino piko metu per dieną gaudavo per 500 žmonių pagalbos prašymų. Pastarąsias dvi savaites besikreipiančių skaičius sumažėjo iki 100. Savanorių iškvietimų į namus skaičius taip pat sumažėjo kelis kartus. Tą sąlygojo kelios pagrindinės priežastys, kurių pagrindinė – tai švelnėjančios karantino sąlygos. Kita priežastis – tai atsiradęs asmeninis santykis tarp pagalbos prašančiųjų ir mūsų savanorių, teikiančių pagalbą.

„Mūsų skambučių centras reguliariai, dažniausiai kas savaitę, sulaukdavo pagalbos prašymų iš tų pačių asmenų – rizikos grupei priskiriamų žmonių. Pastebėję tendenciją, kad žmonės prašo jiems į pagalbą atsiųsti jau buvusį savanorį (-ę), stengiamės pakartotinai į pagalbą siųsti jau pasitikėjimą pelniusį žmogų. Tokiu būdu natūraliai susiformavo žmogiški, tarpusavio supratimu ir pagalba grįsti tarpusavio santykiai, kuo labai džiaugiamės. Vadinasi, net ir pasibaigus karantinui ir savanorių centro veiklai, dauguma pagalbos prašančių turės į ką kreiptis ir toliau. O tai su kaupu pateisina mūsų centro veiklos atsiradimą bei galutinį rezultatą“, – sako projekto koordinatorė Inga Naruševičiūtė.

„Stiprūs kartu“ iniciatoriai ragina piliečius ir toliau kreiptis tiesiogiai į jiems pagalbą jau suteikusius projekto savanorius, kurių pagalba garbingo amžiaus žmonėms buvo neatsiejama nuo šilto ir betarpiško bendravimo.

„Stiprūs kartu“ veikloje ypač aktyviai dalyvavo Lietuvos skautai: 250 skautų tiesiogiai dalyvavo sprendžiant šimtus pagalbos prašymų visoje Lietuvoje bei ieškant savanorių konkretiems atvejams vykdyti. Jiems įprastas atsidavimas prasmingiems darbams šiuo laikotarpiu buvo itin reikalingas.
„Skautų šūkyje „Dievui, tėvynei, artimui“ paskutiniam aspektui kartais skirdavome mažiausiai savo laiko, tačiau karantino metu savo artimui padėjome su kaupu.

Visas indėlis atsispindėjo toje mūsų šūkio dalyje ir skautai suprato, kad artimas nėra tik mūsų skautų ratas, o tai yra visa Lietuva. Matėme didelę šio projekto prasmę ir norėtųsi, kad ateityje jis tęstųsi ne tik tokiomis situacijomis. Visi skautai pasakojo, jog su žmonėmis buvo labai stiprus asmeninis jausmas ir jiems pagalbos reikia ne tik karantino metu. Dėkojame „Stiprūs kartu“ projektui už nuostabią galimybę padėti kitiems“, – teigia vyriausioji skautininkė Ieva Brogienė.

„Stiprūs kartu“ projekto savanoriai įvykdė daugiau nei 2,2 tūkst. iškvietimų ir daugiau kaip 6 tūkst. pagalbos prašymų.

„Stiprūs kartu“ yra Šaulių sąjungos Pelėdų būrio iniciatyva, įgyvendinama su renginių organizavimo įmone „Pirmoji Kava“, Lietuvos skautais ir kitais partneriais.