„Priemonės, kurios yra skirtos išlaikyti tam tikrą, mažesnį, kontaktą – atstumai, srauto reguliavimas: ar tai būtų paslaugų įmonės, ar parduotuvės – asmens apsaugos priemonės, rankų dezinfekavimo priemonės“, – vardijo sveikatos apsaugos ministras.

„Kas mums buvo visiškai neįprasta, į ką per daug nekreipdavome dėmesio, kol nebus aišku, kad infekcija arba galutinai užgeso, arba turime vaistus ar vakciną, tai tam tikrų priemonių turėsime laikytis“, – teigė jis.

Anot A. Verygos, „didesniame budrume“ turės išlikti ir gydymo įstaigos.

„Jų rezervas, jos visada turės likti didesniame budrume, na, ne visada, bet tam tikrą laiką, kol bus aišku. Ruduo vis tiek ateis, tada ir pamatysime tas bangas, apie kurias kalbama, prognozuojama“, – antradienį spaudos konferencijoje sakė ministras.

Jis taip pat pabrėžė, kad kol nebus aišku dėl galimų naujų koronaviruso bangų, vėl organizuoti masinių renginių nebus leista.

„Tikrai turėsime palaukti su kažkokiais masiniais susibūrimais“, – kalbėjo A. Veryga.

Kaip teigia ministras, rekomendacija senjorams nebendrauti su savo vaikais ar anūkais gali išlikti „labai ilgą laiką“.

„Kol nebus saugu mūsų senjorams. Dvi pagrindinės prielaidos yra: arba vaistai, arba vakcina, kuri leidžia apsisaugoti. Visais kitais atvejais niekas gudriau nieko nesugalvojo“, – teigė A. Veryga.

„Siūlyčiau palaukti, yra pačių įvairiausių technologinių priemonių. (...) Sudarykime galimybes su seneliais pabendrauti tokiu būdu, suprantu, kad visi pasiilgo – ir seneliai anūkų, ir anūkai senelių. Neskubėkim su tuo bendravimu, nes kaina gali būti didžiulė“, – pridūrė jis.

Pirmadienį spaudos konferencijoje A. Veryga teigė, kad tikimybė, jog karantinas Lietuvoje bus atšauktas gegužės 11 dieną, „yra minimali“.

Lietuvoje dėl koronaviruso grėsmės kovo 16 dieną paskelbtas karantinas, jis galioja iki gegužės 11-osios.

Karantino metu rekomenduojama būti namuose, išeiti iš jų tik būtinais atvejais, taip pat ir nelankyti vyresnių giminaičių, kuriems koronavirusas yra pavojingiausias.