„Sekame Ispanijos pastangas kovoti su pandemija. Turime padėti vieni kitiems kiek tik galime ir kartu susidoroti su virusu. Kovojant už gyvybes solidarumas turi būti reiškiamas ne vien tik žodžiais”, – Užsienio reikalų ministerijos pranešime cituojamas ministras Linas Linkevičius.

Paramos Ispanijai humanitarinį krovinį sudaro apsaugos priemonės, įgytos už maždaug 40 tūkst. eurų iš Kretingoje veikiančios plastiko gaminius gaminančios įmonės „Terekas“ bei šios įmonės ispanams dovanojamas Lietuvoje gaminamas dezinfekcinis skystis.

Ministras L. Linkevičius laiške Ispanijai padėkojo už tai, kad ši išlieka tvirta Lietuvos partnerė ir sąjungininkė, nepaisant jokių kliūčių ir iššūkių. Lietuva labai vertina Ispanijos indėlį į mūsų regiono saugumo užtikrinimą. Ši mėnesį Ispanija kartu su britų karinėmis oro pajėgomis jau septintą kartą pradeda vykdyti dar vieną NATO oro policijos Baltijos šalių misiją Šiauliuose. Lietuvos skiriamą humanitarinę paramą į Ispaniją skraidina būtent Ispanijos misijos karinis lėktuvas, sakoma URM pranešime.

Ispanija yra viena iš skaudžiausiai nuo COVID-19 viruso nukentėjusių šalių, kurioje užfiksuota per 22 tūkstančiai mirčių.