Šitaip išmoningai šmaikštaudama VVT bendrovės feisbuko puslapyje pranešė savo vairuotojams kasdien dalinantys vienkartines medicinines veido kaukes, taip pat, jog yra pasiuvę daugkartinių veido kaukių, kurias išsiplovus ir išlyginus galima naudoti dar ne kartą. „Stengiamės apsisaugoti kaip galime geriau“,– tikino VVT atstovai.

Visi autobusai ir troleibusai Vilniuje yra valomi po kiekvieno reiso. Dezinfekuojami išoriniai paviršiai, skirti keleiviams laikytis – turėklai, rankenos, sėdynių atlošų porankiai. Naktį viešojo transporto parkuose kruopščiai dezinfekuojamas visas transporto priemonės salonas.

Keleiviai dezinfekuoti rankas gali ir autobusų, troleibusų viduje, prie vidurinių durų – tai daryti rekomenduojama kaskart įlipus ir išlipus iš viešojo transporto. UAB „Grinda“ pajėgos dezinfekuoja ir viešojo transporto stoteles.

Užmegzdami diskusiją VVT feisbuko lankytojų klausė ar šie save saugo, ar dėvi veidą dengiančias kaukes. Pastarieji prisipažino ne visada prisimenantys šią pareigą. Kas į parduotuvę buvo neįleistas, kas skundėsi alergine sloga.

„Delfi“ primena, jo srendimas dėl kaukių dėvėjimo vis dar privalomas. Vyriausybei nusprendus karantiną pratęsti dar dviem savaitėms (iki gegužės 11 dienos) visiems be išimties, einantiems į viešą erdvę, jas dėvėti tapo privaloma.

Viešose vietose, kur yra tikimybė turėti kontaktą su kitais žmonėmis, reikalaujama būti su kauke ar respiratoriumi, o jų neturintieji burną ir nosį gali prisidengti skarele, šaliku ar kita priemone. Taip pat rekomenduojama dėvėti apsaugines pirštines.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) primena, kad karantino metu žmonės raginami maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai. Pajutus ligos simptomus kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.