Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) balandžio 25 d. 7.00 val. duomenimis, iš viso yra 1426 patvirtintų ligos atvejų.

Per vakar dieną iš viso patvirtina 16 naujų atvejų. Taip pat per parą ištirta 7956 ėminių dėl įtariamo koronaviruso.

Iki šiol iš viso ištirta 98948 ėminių dėl įtariamo koronaviruso.

Šie duomenys surinkti iš visų laboratorijų, kuriuose šie tyrimai atliekami.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) balandžio 24 d. 21 val. duomenimis, iš viso Lietuvoje nuo koronaviruso mirė 41 žmogus.

Pasveikusiais laikoma 460 žmonių. Iš jų 94 yra medikai.

Sveikatos apsaugos ministerija primena, kad žmogus bus laikomas pasveikusiu, kai du iš eilės atlikti pakartotiniai testai dėl koronaviruso infekcijos, esant ne mažesniam nei paros intervalui, bus neigiami. Arba praėjus 37 dienoms nuo diagnozuoto užsikrėtimo, jei dėl tam tikrų priežasčių vėlesni tepinėliai dėl viruso nebus ištirti. Jei atlikus pakartotinį tyrimą bus gautas teigiamas atsakymas, šeimos gydytojas tęs paciento stebėseną bei gydymą ir siųs pakartoti tyrimą ne anksčiau kaip po 14 dienų.

Nacionalinės visuomenės sveikatos centro atstovė Rolanda Lingienė šeštadienį komentavo BNS, kad tik vėliau penktadienį paaiškėjo, jog vienas iš mirusių asmenų jau buvo pasveikęs nuo koronaviruso ir jo mirtį lėmė kitos priežastys, todėl ir pakoreguota statistika iš 42 į 41. Pasveikimas nuo COVID-19 nustatomas tada, kai du tyrimai su 24 valandų pertrauka yra neigiami.

„Vakar dieną Nacionalinis visuomenės sveikatos centras gavo informaciją iš Klaipėdos universitetinės ligoninės apie dvi mirtis nuo COVID-19 ir vėlai vakare gautas kitas pranešimas dėl vieno asmens diagnozės pakeitimo, tai yra, paneigta COVID-19 diagnozė. (...) Antrojo tyrimo rezultatai buvo gauti jau po paciento mirties, tai mirė ne dėl COVID-19. Tokia buvo ligoninės diagnozė“, – sakė R. Lingienė.

„Taip nutinka, to neišvengsi, tai – ne klaidos“, – pridūrė R. Lingienė.

Per penktadienį ištirta 7956 ėminių, iš viso ištirta beveik 99 tūkst. ėminių.

Tyrimus dėl koronaviruso atliko 13 laboratorijų, daugiausiai – 2155 ėminiai – ištirti Kauno klinikose. Neištirtų liko 3003 ėminių.