„Viena nemaloni žinia, kad vakar pradėtas atlikti „Senevita“ epidemiologinis tyrimas dėl dar vieno – trečiojo – COVD-19 atvejo, nustatyto šios įmonės darbuotojui“, – žurnalistams sakė specialistė.

Jos teigimu, jau nustatyta daugiau nei dvi dešimtys kontaktą su užsikrėtusiu darbuotoju turėjusių asmenų, daugiausia jų – pacientai.

„Iki šiol išaiškinti 22 sąlytį turėję asmenys, tai yra pacientai ir keturi darbuotojai. Šiandien organizuojamas visų sąlytį turėjusiųjų pacientų ištyrimas, darbuotojai ištirti prieš dvi dienas profilaktinio patikrinimo metu, taigi jie turi izoliuotis“, – teigė R. Lingienė.

Ji taip pat pridūrė, kad Nemenčinėje šiuo metu koronavirusas nustatytas 36 žmonėms, kurių dauguma susiję su siuvimo įmone „Vilnika“.

„Šiuo metu ištirti yra 2567 Nemenčinės gyventojai ir iš šio skaičiaus gauti 36 teigiami atsakymai ir net 34 susiję su „Vilnika“, – pasakojo specialistė.

Siuvimo įmonėje, ankstesniais duomenimis, nustatyti 87 koronaviruso atvejai ir 349 kontaktiniai asmenys.

„Vilnikoje“ situacija nepasikeitė, skaičiai nepatiko“, – sakė R. Lingienė.

Ji taip pat ragina kitų Nemenčinės įmonių vadovus sudaryti sąlygas savo darbuotojus patikrinti dėl koronaviruso.

„Sąlygos sudarytos geros, jokių eilių nėra, tai prašome aktyviai registruotis ir sudaryti sąlygas savo darbuotojams išsitirti sveikatą“, – teigė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktorė.

Lietuvoje kol kas nustatyta 1410 koronaviruso atvejų, mirė 42 žmonės, o 430 pasveiko.