Jis teigė, kad Vyriausybės kanceliarija į šį klausimą jau yra atsakiusi raštu, tačiau teigė galintis įgarsinti atsakymą.

„25 proc. priemoka dviems mėnesiams – kovui ir balandžiui, už padidėjusį krūvį, darbą savaitgaliais ir šventinėmis dienomis karantino laikotarpiu yra skirta 15-ai Vyriausybės kanceliarijos darbuotojų, iš jų, daliai politinio asmeninio pasitikėjimo ir daliai valstybės karjeros tarnautojų, tokių kaip teisininkai, dalykininkai, posėdžių organizavimo skyrius, IT darbuotojai ir t.t.“, - tikino jis.

Apie priedus penktadienį pasisakė ir laikinasis ekonomikos ir inovacijų ministras Žygimantas Vaičiūnas, kuris teigė, kad Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje trūksta ketvirtadalio darbuotojų, rašė ELTA.

„Nėra ketvirtadalio darbuotojų. Likę darbuotojai dirba darbus už visą ministeriją. Šis klausimas dar buvo aktualus ir prieš koronaviruso krizę.

Esant krizei, krūvis yra padidėjęs, darbuotojai dirba intensyviai, neskaičiuodami nei darbo valandų, nei savaitgalių, tai natūralu, kad maždaug 60 darbuotojų iš 175 balandį buvo skirti priedai nuo 10 iki 20 proc.“, – penktadienį teigė Ž. Vaičiūnas.

Ministras prasitarė pats negavęs jokių priedų.

„Kartu norėčiau pabrėžti, kadangi šiuo metu tenka vadovauti dviem ministerijoms, tiek Ekonomikos ir inovacijų, tiek Energetikos, tai aš, kaip ministras, dirbu už vieną algą ir negaunu jokių priedų“, – sakė Ž. Vaičiūnas.