Ta numato bendrasis Druskininkų plano projektas – jį penktadienį ketina tvirtinti savivaldybės taryba. Tuo metu aplinkos ministras tikisi, kad taryba šios plano dalies nepatvirtins.

„Pagal savivaldybės kompetenciją ir sprendimą numatoma urbanizuota teritorija. O joje – Čiurlionio menų mokyklos filialas dailės skyrius (...) Savivaldybės kompetencija nuspręsti, kur, kas ir kada gali stovėti“, – BNS penktadienį prieš tarybos posėdį sakė Druskininkų vadovas.

Pasak jo, M. K. Čiurlionio menų mokyklos padalinį ketinama statyti būtent toje vietoje, kur stovėjo nugriautas Vijūnėlės dvaras.

„Jūs labai gerai viską supratot. Ten yra visos komunikacijos, geoterminis (šildymas – BNS), ten yra vandentiekio, nuotekų komunikacijos, elektra, ten yra dar kiti dalykai. Savivaldybei tai labai apsimokantis dalykas, nes mes vis tiek turėjome plėtrą daryti menų mokyklos“, – pasakojo R. Malinauskas.

„Ten viskas kainuos žymiai pigiau, įgyvendinant visuomenei reikalingą projektą“, – pridūrė jis.

Druskininkų meras kol kas negalėjo atsakyti, per kiek laiko planuojama įkurti menų mokyklos padalinį.

„Nebėkim prieky traukinio, gyvename šiandien diena. Šiandien priimsim sprendimą tokį, koks reikalingas šiandien, tada bus kiti reikalingi dokumentų tvarkymų“, – teigė meras.

R. Malinausko teigimu, pagal šiuo metu galiojantį bendrąjį planą Vijūnėlės dvaro vieta įeina į rekreacinę teritoriją, kurios 20 proc. galima apstatyti kitais statiniais.

„Net ir šiandien ten gali stovėti kitos paskirties statiniai, bet kadangi prokurorams ir kai kuriems teisėjams buvo duotas nurodymas padaryti nusikaltimą ir jis buvo padarytas, tai jau yra praeitis ir jau apie tai nediskutuojam“, – kalbėjo R. Malinauskas.

„Manau, kad laikas parodys, kas už ko stovi ir už kokius pinigus, o dėl ateities – leiskite kaip nors savivaldybei nuspręsti, kurioje vietoje savivaldybės teritorijoje kas bus“, – teigė jis.

Jis tikisi, kad taryba patvirtins naują bendrąjį planą, joje daugumą sudaro R. Malinausko judėjimo „Už Druskininkus" frakcija, kurioje – 16 narių iš 25.

Aplinkos ministras: tai – galios demonstravimas

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika sako, kad tokie savivaldybės veiksmai atrodo kaip galios demonstravimas, jis tikisi, kad savivaldybės taryba dalies bendrojo plano netvirtins.

„Tai yra galios demonstravimas iš savivaldybės pusės ir vietoj vieno dvaro planuojamas visas dvarų kvartalas pagal tą pirminį planą, kuris matosi“, – BNS penktadienį sakė ministras.

„Tikrai būtų keista, jeigu būtų sudarytos tokios sąlygos keisti teritorijos naudojimą ir kreipėmės į Vyriausybės atstovą, kad jis gintų viešąjį interesą. Kol nėra Europos Teisingumo Teismo sprendimo, tol ar visas planas, ar ta dalis, kad būtų nesvarstoma ar nebūtų priimami jokie sprendimai“, – teigė jis.

Nelegaliu pripažintas pastatas buvo nugriautas pernai spalį.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas pernai liepos viduryje antrą kartą paskelbė, kad vadinamasis Vijūnėlės dvaras turi būti nugriautas. Druskininkų valdžia toliau dėjo pastangas, kad pastatas būtų išsaugotas.

Pastato savininkui Žilvinui Poviloniui, Druskininkų merui R. Malinauskui ir jo patarėjui Aivarui Kadziauskui yra pateikti įtarimai teisėjų korupcijos byloje. Joje nagrinėjamas epizodas, kad Vijūnėlės „dvaro“ byloje galėjo būti mokami kyšiai.