Liberalas, komentuodamas tai, kad po nesutarimų su valdančiąja dauguma, opozicija ketvirtadienį iš esmės posėdžiavo viena, teigia, jog panaši situacija, kai valdantieji atsisakė dalyvauti plenariniuose posėdžiuose, buvo beveik prieš tris dešimtmečius. Tuomet, „Žinių radijui“ kalbėjo E. Gentvilas, viskas pasibaigė pirmalaikiais rinkimais.

„Man šiek tiek primena 1992 metus, kai Atkuriamojo Seimo - Aukščiausiosios Tarybos Vytauto Landsbergio vadovaujama dauguma pasitraukė į pogrindį ir nedalyvavo posėdžiuose. Tad neišvengiamai atėjo pirmalaikiai rinkimai. Dabar situacija labai panaši, tik kad pirmalaikių rinkimų Konstitucija nebeleidžia“, – teigė E. Gentvilas.

Pasak jo, gaila kad praėjusiais metais liberalai, reaguodami į „valstiečių“ lyderių nesėkmingus bandymus iš posto išversti Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį, įregistravo pasiūlymą surengti pirmalaikius parlamento rinkimus, tačiau projekto taip ir nepateikė.

„Akivaizdu, kad Seimas yra tapęs nedarbingu, ir labai gaila, kad Viktorijos Čmilytės ir mano registruota iniciatyva dėl pirmalaikių Seimo rinkimų praėjusiais metais... mes jos nepateikėme, nes Seime nebūtų praėjusi. Šiandieninis Seimo darbas yra neįgalus, nerezultatyvus, visi įgaliojimai perduoti Vyriausybei, nepaisant to, kad Karbauskis dar kadencijos pradžioje pasakė, jog šiame Seime visas sprendimų galios centras bus Seime“, – kalbėjo politikas.

Kaip vieną iš svarbiausių konstruktyvaus darbo Seime kliuvinių politikas įvardino R. Karbauskio ambicijas. E. Gentvilo teigimu, po ko kilusio konflikto su Seimo pirmininku R. Karbauskis, netekęs įtakos parlamento valdyboje, tiesiog ignoruoja jos priimamus sprendimus.

„Karbauskis yra seniai pasakęs: kai Pranckietis nebėra jų partijoje, tai Seimo valdyba dabar yra opozicijos rankose. Todėl tai, ką priima Seimo valdyba, Karbauskis, turėdamas kelių balsų persvarą seniūnų sueigoje, bando torpeduoti. Jis bando įrodyti, kad gali pakeisti valdybos sprendimus“, – samprotavo E. Gentvilas.

„Jei bus ir toliau torpeduojamas valdybos darbas dėl to, kad ji Karbauskiui nepatinka, – tai rezultatyvaus Seimo darbo nebus“, – apibendrino liberalas.