„Vien Vilniuje, patikrinus – neprisimenu skaičiaus, apie 30-yje procentų prekybos vietų, deja, nustatyti pažeidimai“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė specialistė.

„Pavyzdžiui, nesilaikoma 10 kvadratinių metrų ploto, nebuvo dezinfekcinių priemonių, nesužymėti atstumai, kokiais turėtų stovėti lankytojai“, – pridūrė ji.

Jos teigimu, Vilniuje daugiausia pažeidimų užfiksuota dėl to, kad čia ir didžiausias gyventojų, ir prekybos vietų tankumas, R. Lingienė taip pat teigė, kad nemažai pažeidimų užfiksuota ir Vilniaus turguose.

Tuo metu likusioje Lietuvoje, anot Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovės, pažeidimų užfiksuota mažiau.

„Ten buvo ženkliai ramesnė situacija“, – teigė R. Lingienė.

Siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, Lietuvoje karantinas paskelbtas kovo 16 dieną, jis pratęstas iki gegužės 11 dienos.

Vyriausybė trečiadienį leido atnaujinti darbą daliai verslo, jau nuo ketvirtadienio gali veikti visos parduotuvės, ir esančios prekybos centruose, taip pat leista turguose prekiauti augalais, sėklomis ir trąšomis.

Likusi dalis sušvelninimų įsigalios nuo pirmadienio – tuomet veiklą galės atnaujinti lauko kavinės, muziejai, bibliotekos, kirpyklos.

Kai kurioms ne maisto prekių parduotuvėms buvo leista dirbti jau praėjusią savaitę, tačiau jos turėjo užtikrinti karantino reikalavimų laikymąsi – pasirūpinti higienos priemonėmis lankytojams, užtikrinti atstumų laikymąsi, kontroliuoti lankytojų srautus.