„Gavome prašymą iš „Klaipėdos hospiso“, kai išsiuntėme paramą, paaiškėjo, kad tai UAB, o šalia yra paramą galintis priimti VšĮ, kuriam jau esame siuntę paramą anksčiau.

Perrašėme aktus, informavom šį rytą atsakingą darbuotoją, kad atsiunčiame teisingą aktą ir viskas. Gavome atsakymą, kad vadovybė nurodė grąžinti paramą iš „Laisvės TV“. Kodėl – niekas nepaaiškino. Susisiekti su hospiso/Všį vadove neįmanoma. Bet dabar jau situacija pasikeitė, ir paramą jau priims. Tai krovinys dabar grįžta į Klaipėdos į Vilnių, tada apsisuka ir keliauja atgal“, – feisbuke rašė A. Tapinas.

Pasak jo, „Laisvės TV“ buvo skubiai surikęs ir nuvežęs į hospisą du tūkstančius trisluoksnių kaukių, 894 FFP2 respiratorius.

„Skandalas ne skandalas, bet dirbantiems žmonėms reikia padėti“, – rašė A. Tapinas.

„Delfi“ primena, kad hospise, tuo tarpu, slaugyti 38 pacientai, 33 iš jų užsikrėtė koronavirusu, du užsikrėtusieji mirė.

Klaipėdos apygardos prokuratūroje yra pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo, piktnaudžiavimo ir neteisėto vertimosi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla „Klaipėdos hospise“.