„Kai kalbame apie socialinės globos įstaigas, manau, jos yra tiek pasiruošusios, kiek yra įmanoma. Nuo pat karantino pradžios uždraustas bet koks judėjimas į šiuos namus, praktiškai tik darbuotojai gali patekti. Taip pat nuolat yra tikrinama visų temperatūra – tiek gyventojų, tie darbuotojų. Mes gauname skaičius iš 204 Lietuvoje esančių socialinės globos įstaigų“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė ministras.

„Deja, kartais prasmunka vienas kitas darbuotojas su besimptomiais viruso pasireiškimais. Tokiais atvejais yra labai aiškios tvarkos – kaip elgtis, kaip izoliuoti, kaip izoliuotis visiems darbuotojams, kurie dirba“, – teigė L. Kukuraitis.

Kaip anksčiau skelbta, netoli Vilniaus esantis Nemenčinės miestelis uždarytas dėl koronaviruso protrūkio, kilusio siuvimo įmonėje „Vilnika“ ir išplitusio globos namuose „Senevita“ bei pačiame miestelyje.

Ministro teigimu, minėtuose globos namuose šiuo metu taikomas Lietuvai naujas metodas – darbuotojai dirba dviem pamainomis. L. Kukuraičio teigimu, taip užtikrinama maksimali darbuotojų ir įstaigos globotinių apsauga.

„Pirmąkart Lietuvoje taikome beprecedentį atvejį, kai darbuotojai dirba dviem pamainomis „Senevitos“ globos namuose, Nemenčinėje, kur yra židinys. Darbuotojai vieną savaitę dirba ir gyvena vienoje vietoje su globotiniais, po savaitės ateina kita pamaina. Taip mes galime užtikrinti žmonių visišką apsaugą visą savaitę“, – sakė jis.