Prokuratūros prašymą, kuris buvo nagrinėjamas trečiadienį, teismas atmetė.

„Nebuvo pateikta duomenų, kad jis kažkaip bandė trukdyti ar gali trukdyti procesui. Tai, kadangi tokių duomenų nebuvo, taip ir buvo spręsta, kad realiai jis netrukdys procesui“, – BNS sakė teismo atstovė Rimantė Kraulišė.

Generalinės prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė BNS sakė, kad teismui neleidus suimti G. Danėliaus, švelnesnes kardomąsias priemones jam paskyrė prokurorai.

„Teismas atmetė suėmimą ir tada prokuratūra turėjo skirti švelnesnes kardomąsias priemones. Viena iš jų yra rašytinis pasižadėjimas neišvykti“, – sakė prokuratūros atstovė.

Lietuvos policijos atstovas Ramūnas Matonis BNS sakė, kad G. Danėlius iš areštinės bus paleistas gavus teismo dokumentus. „Kai tik gaus dokumentus, iškart ir paleis. Artimiausiu metu“, – teigė R. Matonis.

Ketvirtadienį teismas nagrinės prašymą suimti antrą tos pačios bylos įtariamąjį verslininką Antaną Petrošių.

Kiti du ikiteisminio tyrimo metu sulaikyti advokatai – Valdas Rakauskas ir Dainius Baronas – iš areštinės buvo paleisti trečiadienį, po apklausų.

G. Vitkauskaitė-Šatkauskienė BNS sakė, kad jiems skirtos švelnesnės kardomosios priemonės. „Jiems skirtos švelnesnės kardomosios priemonės, pagrindinė iš jų – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir tam tikri bendravimo apribojimai“, – sakė ji.

Minėtuosius asmenis Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai sulaikė antradienį. Buvo atliktos kratos, kiti būtini procesiniai veiksmai. Ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo, neteisėto informacijos apie asmens privatų gyvenimą atskleidimo ar panaudojimo, grasinimo pareigūnui bei trukdymo ikiteisminio tyrimo pareigūnui atlikti tarnybines pareigas Generalinėje prokuratūroje buvo pradėtas dar vasario mėnesį.

Teigiama, kad buvo mėginta šantažuoti Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovus, siekiant sužlugdyti dar 2018 m. balandžio pradžioje pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galimų aferų Nacionaliniame kraujo centre. Šis tyrimas artėja prie pabaigos.

Papildyta. Ketvirtadienio popietę Vilniaus miesto apylinkės teismas pranešė, kad atmetė prokuratūros prašymą ir dėl A. Petrošiaus suėmimo.