„Diskusijos vyksta pirmiausia dėl darželių darbo atstatymo, lygiai taip pat kalbame apie švietimo sistemą. Tie pokyčiai gali būti ir gali būti sprendimai padaryti anksčiau, ir nebūtinai iki birželio 1 dienos tas nuotolinis mokymas vyks“, – trečiadienį per spaudos konferenciją Vyriausybėje sakė Saulius Skvernelis.

Anot jo, birželio 1-oji šiuo metu pasirinkta kaip „blogiausias“ terminas, kada mokiniai nuotoliniu būdu baigtų mokslo metus.

„Mes užsibrėžę galbūt blogiausiu atveju tą terminą, bet jis gali būti ankstesnis“, – trečiadienį sakė premjeras.

Kita vertus, Vyriausybės vadovas pabrėžė, kad nebus skubama rekomenduoti šiuo metu iš namų dirbantiems ar vaikus prižiūrintiems suaugusiems grįžti į darbovietes.

„Dėl išėjimo į darbo rinką savo rekomendacijų tikrai nekeičiame. Jeigu tik įmanoma tęsti darbą nuotoliniu būdu, siūlome tą daryti. To prašome ir biudžetinio, ir nebiudžetinio sektoriaus – jeigu tik įmanoma, palikime nuotolinį darbą“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Darželiai ir mokyklos šalyje uždarytos nuo kovo 16 dienos, kai paskelbtas visuotinis karantinas. Trečiadienį Vyriausybė jo galiojimą pratęsė iki gegužės 11 dienos.