Jo nuomone, šis Seimo sprendimas galimai prieštarauja Konstitucijai, Teismų įstatymui, Seimo Statutui ir prezidento Gitano Nausėdos dekretui.

"Seimas, atrodo, padarė procedūrinių pažeidimų. Užuot pirmiausia teikęs klausimą, ar ją paskirti LAT pirmininke ir, jeigu būtų paskirta, atleisti ją iš skyriaus vedėjos pareigų arba teikti balsavimui vieną tekstą - atleisti skiriant ją į aukštesnes pareigas, atrodo, kad Seimas padarė procedūrinę grubią klaidą. Yra taip, kad S. Rudėnaitė atleista iš pareigų, bet nepaskirta į naujas pareigas. Tokiu būdu galėjo būti pažeista tiek Konstitucija, tiek Teismų įstatymas, tiek, aišku, prieštaravo prezidento dekretui, nes prezidentas neprašė atleisti jos, o prašė paskirti į kitas pareigas. Mūsų manymu, yra daug galimų procedūrinių pažeidimų",- po trečiadienį vykusio komisijos posėdžio Eltai sakė A. Matulas.

Pasak etikos sargų vadovo, teikimo atleisti S. Rudėnaitę iš einamų pareigų nebuvo, o Seimas tokios teisės atleisti pats savarankiškai neturi. "Skaitant prezidento dekretą to nebuvo, prezidentas prašė ją atleisti skiriant į aukštesnes pareigas. Posėdžio metu prezidento vyriausioji patarėja Jūratė Šovienė, Teisėjų tarybos pirmininkas Algimantas Valantinas, Seimo kanceliarijos Teisės departamento vadovas Andrius Kabišaitis siūlė, kad Seimo nutarimas būtų atšauktas nuo pat jo paskelbimo dienos",- sakė A. Matulas.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija nutarė pradėti tyrimą, todėl koks bus galutinis komisijos sprendimas A. Matulas pasakyti nesiėmė.

Dėl to apsispręs penktadienį į neeilinį posėdį susirinksianti Seimo Etikos ir procedūrų komisija.
Išvadų projektą šiuo klausimu rengs konservatorius A. Matulas ir "valstietė" Asta Kubilienė.
ELTA jau skelbė, kad opozicinė Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija pasiūlė artimiausiame Seimo posėdyje pakartoti balsavimą dėl Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) teisėjos Sigitos Rudėnaitės. Liberalai taip pat paprašė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos nustatyti, ar antradienį vykusiame balsavime nebuvo pažeistas Seimo statutas ir kiti teisės aktai.

Liberalų nuomone, Seimo balsavimas dėl teisėjos S. Rudėnaitės vyko pažeidžiant tiek teikimo pagrindus ir procedūras, tiek sveiką protą ir logiką.

Antradienį Seimas atleido Aukščiausiojo Teismo teisėją S. Rudėnaitę iš šio teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkės pareigų, bet nepaskyrė jos Aukščiausiojo Teismo pirmininke.

Už tai, kad S. Rudėnaitė būtų atleista iš dabartinių pareigų, balsavo 68 Seimo nariai, prieš buvo 34, susilaikė 17 parlamentarų. Po atleidimo ji nebuvo paskirta AT pirmininke, nes už tai balsavo 52 Seimo nariai, prieš – 46, susilaikė 23 tautos atstovai.