Partijos pirmininkas apkaltino Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininką Gabrielių Landsbergį, kad jam rūpi tik rinkimai ir jis pasiruošęs rizikuoti viskuo, kad tik gautų papildomą dėmesį.

„Dėl jo opozicijos lyderis yra pasiruošę paaukoti bet ką, net ir savo frakcijos kolegų, kitų Seimo narių, jų padėjėjų, Seimo darbuotojų, jų visų šeimų narių, o galų gale ir visų Lietuvos žmonių sveikatą.

Matydami šį opozicijos veidmainiškumą ir manipuliacijas, kurias kurti deja jie turi daugiau laiko, nei ruoštis konstruktyviems posėdžiams, valdančioji dauguma rytoj Seimo posėdyje nedalyvaus. Galiu užtikrinti, jog Seimo dauguma, Vyriausybė deramai atlieka savo pareigas ir toliau nenuilstamai rūpinsis Lietuvos žmonių saugumu ir gerove“, - rašė R. Karbauskis.

Kaip rašė BNS, Seimo opozicija reikalauja, kad parlamentas grįžtų prie įprasto darbo ritmo, kai plenariniai posėdžiai rengiami antradienį ir ketvirtadienį, tačiau valdančiųjų „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio siūlymu parlamento dauguma nutarė, kad užteks vienos posėdžių dienos – antradienio.

Opozicijos atstovai atkreipia dėmesį, kad neposėdžiaujant ketvirtadieniais, nevyksta Vyriausybės valanda ir Seimo nariai praranda svarbų parlamentinės kontrolės įrankį – galimybę paklausti Ministrų kabineto narių.

Be to, posėdžiaujant vieną dieną, nebelieka laiko opozicinių frakcijų darbotvarkėms.

Dėl to opozicijos atstovai surinko parašus, kad šį ketvirtadienį vyktų neeilinis Seimo posėdis.

Parlamento darbą kritikavo ir prezidentas Gitanas Nausėda. Jis sakė, kad Seimo darbo intensyvumas nėra pakankamas. Valstybės vadovo teigimu, Seimas, kaip ir kitos valstybės institucijos, turėtų prisitaikyti prie karantino ir dirbti visu pajėgumu.