Tuo metu opozicija ir jos lyderis Gabrielius Landsbergis, reikšdamas kritiką Ministrų Kabinetui dėl esą nenoro išgirsti kitą nuomonę, tvirtina S. Skvernelis, pats jokių pasiūlymų nėra net pateikęs.

„Vyriausybė pasiruošusi įsiklausyti ir įsiklauso į kiekvieną siūlymą, kiekvieną projektą, bet ne į lozungus. Teikiame projektus, kurie yra pamatuoti, adekvatūs, nepopulistiniai. Tokios pagalbos mes laukiame. Bet jei kas nors žiūri į tai per rinkiminės kampanijos prizmę, tai yra tiesiog apgailėtina“, – po Vyriausybės posėdžio surengtoje spaudos konferencijoje sakė premjeras, pabrėždamas, kad kol kas jo vadovaujamas Ministrų Kabinetas sulaukė tik pavienių Seimo narių siūlymų.

„Išskyrus pavienius narius, negavome jokių pasiūlymų. Net ir garsųjį planą, kurį mums siūlė konservatorių pirmininkas, kol kas nieko nesame gavę“, – teigė S. Skvernelis.

Pastarąjį penktadienį konservatorių pirmininkas teigė, kad jo vedama partija turėtų nemažai patarimų Vyriausybei, tačiau S. Skvernelio Ministrų Kabinetas nėra linkęs jų klausyti. Jo teigimu, šiuo metu Lietuva pasuko Vengrijos keliu, nes Vyriausybei vadovauja žmonės, mėgstantys absoliučią galią.

TS-LKD lyderis taip pat paragino Seimą pradėti reguliarų darbą, kad būtų užtikrinta parlamentinė kontrolė Vyriausybei. G. Landsbergis neslepia, kad šiuo metu konservatorių gretose jau ruošiamas planas, kaip valstybei išeiti iš koronaviruso krizės.