G. Danėlius ir jo gynėjas bus Vilniaus areštinėje esančioje specialioje patalpoje, kur įrengta vaizdo ryšio aparatūra. Teisėjas ir prokuroras taip pat dalyvaus posėdyje nuotoliniu būdu.

Neoficialiais duomenimis, ketina prašyti ir verslininko Antano Petrošiaus suėmimo.

Minėtuosius asmenis Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai sulaikė antradienį. Taip pat sulaikyti dar du advokatai Valdas Rakauskas ir Dainius Baronas. Buvo atliktos kratos, kiti būtini procesiniai veiksmai. Ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo, neteisėto informacijos apie asmens privatų gyvenimą atskleidimo ar panaudojimo, grasinimo pareigūnui bei trukdymo ikiteisminio tyrimo pareigūnui atlikti tarnybines pareigas Generalinėje prokuratūroje buvo pradėtas dar vasario mėnesį.

Teigiama, kad buvo mėginta šantažuoti Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovus, siekiant sužlugdyti dar 2018 m. balandžio pradžioje pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galimų aferų Nacionaliniame kraujo centre. Šis tyrimas artėja prie pabaigos.

Papildyta. Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras, vadovaujantis ikiteisminiam tyrimui dėl galimo neteisėto poveikio STT pareigūnams, trečiadienį kreipėsi į teismą dėl kardomosios priemonės skyrimo vienam iš vakar sulaikytų advokatų.

Prokuroras prašo Vilniaus miesto apylinkės teismo įtariamajam skirti suėmimą 2 savaitėms. Prašyme prokuroras nurodo, kad skyrus švelnesnes kardomąsias priemones, gali būti neužtikrinamas netrukdomas ikiteisminio tyrimo atlikimas ir apribotos galimybės objektyviai ištirti nusikalstamų veikų aplinkybes.

Dėl kardomųjų priemonių skyrimo kitiems sulaikytiesiems bus sprendžiama vėliau, atlikus būtinus proceso veiksmus.