Pasak prokuratūros, ikiteisminį tyrimą nuspręsta pradėti po to, kai iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Klaipėdos departamento buvo gautas viešosios įstaigos „Paliatyvios pagalbos ir šeimos sveikatos centras“, vykdančios veiklą adresu Jūros gatvėje 11, balandžio 19 dienos patikrinimo aktas.

„Prokuratūra ne tik proaktyviai stebėjo viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją dėl COVID-19 apraiškų Klaipėdos hospise, tačiau nuolatos palaikė kontaktą su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamentu, laukiant patikrinimo išvadų“, – teigė Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausioji prokurorė Dalia Pocienė.

NVSC Klaipėdos departamento vadovas Raimundas Grigaliūnas BNS yra sakęs, jog minėtu adresu veikia dvi įstaigos: UAB „Klaipėdos hospisas“ bei viešoji įstaiga „Paliatyvios pagalbos ir šeimos sveikatos centras“, higienos pasą turi tik pastaroji ir ta – tik vieno paciento slaugymui.

„Higienos pasas yra išduotas tiktai viešajai įstaigai. „Klaipėdos hospisas“ higienos paso neturi. (...) Nežinau jų pasidalijimo, pasiskirstymo, čia tokių rebusų yra. Šiuo atveju tam, kam yra išduota, išsiaiškinome, kad ten yra ne 38, o vienai vienvietei palatai su atitinkamomis patalpėlėmis“, – sakė R. Grigaliūnas.

„Jie paslaugą galėjo teikti, pagal tuos dokumentus, ką mes turime, vienam žmogui“, – kalbėjo jis.

Hospise, tuo tarpu, slaugyti 38 pacientai, 33 iš jų užsikrėtė koronavirusu, du užsikrėtusieji mirė.

Koronavirusu užsikrėtė ir 11 įstaigos darbuotojų, todėl buvo kilę problemų dėl to, ar įstaiga galės tęsti veiklą. Tai NVSC turėtų vertinti ketvirtadienį.

Ikiteisminį tyrimą atliks Specialiųjų tyrimų tarnybos ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai, jam vadovaus Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.