Ministrų kabinetui siūloma priimti sprendimą ir leisti veikti įmonėms, kur žmonių kontaktas būtų ilgesnis nei 20 minučių, kaip leidžiama dabar.

Jei sprendimas bus priimtas, atnaujinti veiklą galės lauko kavinės, kai kurie grožio paslaugų tiekėjai, vairavimo egzaminų organizatoriai, bus galima lankytis golfo, teniso, sporto aikštynuose, lauke esančiuose zoologijos, botanikos soduose, taip pat bibliotekose ir muziejuose.

Veido kaukės bus privalomos, išskyrus valgant viešojo maitinimo įstaigose.

Premjeras Saulius Skvernelis antradienį paskelbė, kad svarstoma atnaujinti lauko kavinių, kirpyklų veiklą, leisti kai kurias planines medicinos paslaugas, sportuoti lauke, lankytis bibliotekose ir muziejuose.

Praėjusią savaitę Vyriausybė leido dirbti ne maisto parduotuvėms, turinčioms atskirą įėjimą iš lauko, taip pat smulkioms remonto, buities paslaugų įmonėms.

Vėliau planuojama atverti visas viešojo maitinimo įstaigas ir sveikatos paslaugas, sporto klubus, laisvalaikio ir pramogų centrus, švietimo įstaigas. Ketvirtuoju etapu būtų leidžiami masiniai renginiai.

Siekiant sustabdyti koronaviruso plitimą Lietuvoje kovo 16 dieną įvestas karantinas: sustabdyta visų ugdymo įstaigų, užsidarė dauguma prekybos vietų, išskyrus maisto produktų parduotuves ir vaistines.