J. Augutis teigė, kad Lietuva gerai laikosi karantino nurodymų.

„VDU man vadovaujant mes esame irgi sukūrę matematinį modelį, kurio pagalba skaičiuojame sklaidą viruso. Turime prognozes. Norėčiau pasidžiaugti ir pagirti Lietuvą ir Vyriausybę už tą situaciją, atidžiai sekame viso pasaulio ir kaimyninių šalių, esame tarp lyderių“, – sakė J. Augutis, kalbėdamas apie karantino paklusimą taisyklėms. .

VDU rektorius sakė, kad jaučiasi Velykų atsipalaidavimas, tačiau nedidelis.

„Verslo atsipalaidavimas didelių problemų nekelia. Galbūt tik pabaiga, tas galas keliasi šiek tiek toliau“, – sakė jis.

Paklaustas, kokios yra tolesnės prognozės, kada karantino sąlygos galėtų būti labai stipriai sušvelnintos, VDU rektorius teigė, kad kalbėti šiuo metu galima apie gegužės pabaigą, birželio mėnesio pradžią.

„Tokių tikslių prognozių niekas dabar negali pasakyti. (…) Kaip jau sakiau, tas pirminis modelis, pirmosios 2 savaitės rodė labai didelį karantino efektyvumą ir teberodo. Bet šiek tiek, lyginant su nepakeistų karantino sąlygų modeliavimu, jei vyktų toliau kaip pirmas dvi savaites, tai truputėlį geresnę turėtume situaciją.

Baigtis, kai per dieną turėtume vieną, gal jau net nei vieno užkrėtimo atvejų, būtų pasiekta kažkur apie gegužės pradžią, čia tuo idealiu atveju. Bet to mes neturime, gyvenimas yra gyvenimas, jausis ir žmonių nuovargis. Priversta bus Vyriausybė atpalaiduoti verslui sąlygas, tai normalu ir teisingas sprendiniams. Bet tai kels pačią (karantino, aut. p.) pabaigą, mažus skaičius, visišką išnykimą, kelioms savaitėms – į gegužės pabaigą, birželio pradžią“, – antradienio rytą prognozėmis dalijosi VDU rektorius J. Augutis.

Delfi primena, kad karantinas Lietuvoje buvo įvestas kovo 14 dieną, įsigaliojo – kovo 16–ąją. Kol kas karantinas yra pratęstas iki balandžio 27–osios, tačiau dėl galimo ilgesnio karantino pratęsimo trečiadienį spręs Vyriausybė.