Pasak Vyriausybės vadovo, tame pačiame Vyriausybės posėdyje bus priimti sprendimai dėl sekančių veiklos sričių atlaisvinimo karantino laikotarpiui. Tai bus susiję su tolesne paslaugų, verslo plėtra. Turimos mintyje lauko kavinės, tam tikros grožio paslaugos.

Pasak premjero, trečiadienį sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga turi pristatyti planą, kaip bus atnaujinamos paslaugos gydymo įstaigose. Atsiras galimybės tam tikroms neprofesionalioms sporto treniruotėms lauke.

S. Skvernelis teigė, kad greičiausiai bus priimti sprendimai ir dėl muziejų ir bibliotekų lankymo.

Dėl darželių atsidarymo: greičiausiai tai bus gegužės sprendimai

Premjeras kol kas negalėjo tiksliai atsakyti, kada atsidarys darželiai.

„Čia yra jautresnis klausimas. Laukiame medikų ekspertų grupės, kuri veikia prie Vyriausybės, rekomendacijų, tada priimsime sprendimus. Greičiausiai tai irgi bus gegužės mėnesio sprendimai, ir tikėtina, kad bus tam tikra diferenciacija“, - kalbėjo S. Skvernelis.

Vyriausybės vadovas teigė, kad jų turimais duomenimis, kas penktas darželio darbuotojas patenka į rizikos grupę.

„Vadinasi, net atlaisvinus veiklą, dalis to personalo negalės būti . Lygiai taip pat bus stengiamasi reglamentuoti ribojimą patekimo vaikų, kurie galbūt gyvena su rizikos grupės asmenimis, kad būtų sumažintos rizikos“, - sakė S. Skvernelis.

Karantinas Lietuvoje paskelbtas kovo 14 dieną. Šiuo metu jis yra pratęstas iki balandžio 27 dienos. Praėjusią savaitę Vyriausybė pradėjo pirmą karantino švelninimo etapą. Savo veiklą nuo to laiko gali atnaujinti ir ne maisto prekių parduotuvės, kurios nėra įsikūrusios prekybos centruose ir turi įėjimą iš lauko.