„Šiuo metu pagrindinis taškas yra Nemenčinės miestas, kuriame mes nuolatos budime, o daugiau tokių taškų, kuriuose reikalingas būtų nuolatinis budėjimas, kaip ir nėra“, – LRT radijui teigė S. Tamulevičius.

Policijos atstovo teigimu, policijos pareigūnai Nemenčinės miestelyje budi ne tik 4 postuose, tačiau ir prižiūri, kaip laikomasi karantino draudimų miestelio teritorijoje.

„Mes budime 4 postuose, kurie yra pastatyti pagrindiniuose įvažiavimuose, išvažiavimuose, kontroliuojame žmonių judėjimą per šiuos postus, taip pat važiuojame, pravažiuojame ir pasižiūrime gatvėse, kaip žmonės elgiasi, ar nepažeidžia kitų nustatytų taisyklių, tvarkos“, – informavo jis.

S. Tamulevičius akcentuoja, kad Nemenčinės gyventojai elgiasi drausmingai. Pasak policijos atstovo, nuo miestelio uždarymo pradžios buvo išrašyti tik trys protokolai.

„Galima sakyti, kad Nemenčinės žmonės tikrai elgiasi drausmingai. Jeigu žiūrint į surašyt protokolų skaičių, tai nuo karantino pradžios Nemenčinėje surašyta 18 protokolų, nuo miesto uždarymo, tik 3 – du protokolai už būriavimąsi, vienas už kaukės nedėvėjimą“, – teigė S. Tamulevičius.

„Aišku, uždarius miestą pradžioje buvo tokių bandymų, kad žmonės norėjo pabandyti pravažiuoti, bet dabar tokių atvejų, incidentų tikrai nėra, žmonės supranta situaciją“, – kalbėjo policijos atstovas, akcentuodamas, kad piktybiškų bandymų prasmukti iš miestelio teritorijos nebuvo užfiksuota.

ELTA primena, kad į Nemenčinę leidžiama atvykti tik čia gyvenantiems bei dirbantiems asmenims arba tiems, kurie turi specialų Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) leidimą. Taip pat draudžiamas asmenų išvykimas iš miesto, išskyrus gyventojų, išvykstančių dėl darbo santykių kitose teritorijose, Nemenčinės miestelyje dirbančių kitų teritorijų gyventojų, taip pat asmenų, dėl būtinosios medicinos pagalbos vykstančių į kitą teritoriją, ir asmenų, turinčių NVSC leidimą išvykti.

Asmenys, kuriems numatytos išimtys, turi pateikti tai įrodančius dokumentus ar kitą informaciją, kuri patvirtintų jų vykimo tikslą. Tai gali būti tiek popieriniai dokumentai, tiek nufotografuoti dokumentai elektroninėse laikmenose (pvz., mobiliajame telefone, planšetėje ir pan.). Prekių ir krovinių judėjimas neribojamas.