Viruso plitimas. Per parą patvirtinti 28 nauji ligos atvejai, bendras skaičius išaugo iki 1326. Ligoninėse gydomi 147 pacientai, 17 iš jų – reanimacijoje su dirbtine plaučių ventiliacija. Lietuvoje mirė 37 žmonės. Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos vertinimu, situacija išlieka stabili. Ministras pranešė, kad Vyriausybė šią savaitę turėtų dar dviem savaitėms pratęsti karantiną, kartu sušvelninant jo sąlygas – bus leidžiama teikti daugiau paslaugų. Iš Baltijos šalių prasčiausia padėtis Estijoje, kur mirė 40 žmonių, geriausia – Latvijoje, čia mirė penki žmonės.

Židiniai Klaipėdoje ir Nemenčinėje. Sveikatos apsaugos ministerijos ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro vadovai skandalinga pavadino situaciją Klaipėdos hospise, kur koronavirusas patvirtintas 33 pacientams ir vienuolikai darbuotojų – nustatyta, kad įstaiga ignoravo kontrolės reikalavimus, higienos pasą turėjo tik vienai hospiso lovai, o realiai ten buvo 38 vietos. Hospiso vadovė pranešė, kad iki šiol pavyko rasti devynis iš penkiolikos reikalingų dirbti slaugytojų. Nemenčinėje pagrindinis židinys išlieka siuvimo įmonėje „Vilnika“, kur užsikrėtimas patvirtintas 84 darbuotojams, miestelyje tyrimai jau atlikti daugiau kaip tūkstančiui žmonių. Judėjimo apribojimą Nemenčinėje ketinama pratęsti dar bent savaitei.

Smūgis ekonomikai. Finansų ministerija paskelbė prognozę, kad šiemet Lietuvos ekonomika gali smukti 7,3 proc., bet kitąmet ūkis paaugs 6,6 proc. Scenarijus remiasi prielaida, kad viruso plitimas bus suvaldytas pirmąjį šių metų pusmetį. Nuosmukį lemia dėl karantino sulėtėjusi ekonominė veikla, pablogėję vartotojų ir verslo lūkesčiai, kurie lėtina vartojimą ir investicijas. Paskelbta statistika, kad valstybė kovą negavo 95 mln. eurų planuotų pajamų.

Prekybininkų pažeidimai. Sveikatos specialistai savaitgalį patikrino 791 prekybos ir paslaugų teikimo vietą, kur sušvelninus apribojimus leista atnaujinti veiklą. Pažeidimai nustatyti 70-yje iš jų. A. Verygos vertinimu, tai rodo, kad savaitgalis praėjo pakankamai ramiai, todėl papildomų ribojimų imtis turbūt nereikės. Policija dėl karantino pažeidimų savaitgalį nubaudė 169 žmones, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba – 32 asmenis.

Kainų reguliavimas. Prezidentas Gitanas Nausėda bando telkti paramą jo sprendimui vetuoti įstatymą, kuris leistų kainų reguliavimą koronaviruso krizės metu. Aptarti šį klausimą jis pakvietė skirtingų Seimo frakcijų lyderius ir pranešė sulaukęs Tarptautinio valiutos fondo atstovų paramos savo pozicijai. Ramūno Karbauskio G. Nausėda kol kas neįtikino – „valstiečių“ lyderis sako, kad bandys atmesti veto.

Ventiliavimo aparatai Turkijoje. Lietuvos Vyriausybė aukščiausiu lygiu paprašė Turkijos leisti į Lietuvą eksportuoti užsakytus 20 plaučių ventiliavimo aparatų, kurie numatyti Kretingos, Jonavos, Elektrėnų medikams – šį klausimą su Turkijos užsienio reikalų ministru aptarė Lietuvos ministras Linas Linkevičius. Turkijos valdžios atsakymo vis dar laukiama.

Subruzdimas „Girtekoje“. Profesinės sąjungos teigia, kad dalis didžiausios Lietuvoje pervežimų įmonės „Girteka“ vairuotojų dėl sumažintų dienpinigių surengė įspėjamąjį streiką. Įmonė tikina, kad duomenys iš vilkikų jokio streiko nepatvirtina.