„Bus siūloma ir karantiną pratęsti, ir bent savaitei pratęsti Nemenčinėje esančius apribojimus, kur bus gauti detalūs visų tyrimų rezultatai, kol mes galėsime pasakyti, ar tai labai lokalus įmonės plitimo atvejis, ar tų židinių pačioje Nemenčinėje yra daugiau ir tada reikia tęsti ilgesnį laiką“, – žurnalistams pirmadienį sakė ministras.

Dėl koronaviruso plitimo grėsmės ketvirtadienį savaitei apribotas atvykimas ir išvykimas iš Nemenčinės, šios priemonės įvestos iki vidurnakčio iš ketvirtadienio į penktadienį.

Ministras taip pat pabrėžė, kad pagrindinis koronaviruso židinys Nemenčinėje, pirminiais duomenimis, yra siuvimo įmonė „Vilnika“, kitose įstaigose kol kas virusas sparčiai neplinta.

„Toks labiausiai nerimą keliantis skaičius – tai, kad „Vilnikoje“ yra 84 nustatyti užsikrėtę asmenys iš 285 darbuotojų. Tai vertintina kaip pagrindinis ligos židinys“, – teigė A. Veryga.

Jo teigimu, be siuvimo įmonės Nemenčinėje nustatyti tik penki papildomi atvejai, du iš jų – globos ir slaugos namuose „Senevita“ bei vienas atvejis Nemenčinės palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninė.

„Gal jų vėliau, ištyrus visus mėginius, bus ir daugiau, bet kol kas matom, kad šita uždaroji akcinė bendrovė lieka pagrindiniu ligos židiniu“, – kalbėjo sveikatos apsaugos ministras.

Nemenčinėje tiriami ir vietos gyventojai, kurie, anot ministro, ne visi sutinka tirtis greitaisiais testais.

„Šios dienos ryto duomenimis, buvo paimti 807 laboratoriniai testai ir 773 greitieji testai. Skaičiai skiriasi, nes dalis gyventojų atsisako tirtis greitaisiais testais. Jokios prievartos jų atžvilgiu nėra naudojama, tik tiek, kad norėčiau paraginti tirtis, nes tai yra jūsų pačių labui žinoti situaciją ir ją suvaldyti“, – teigė A. Veryga.

Lietuvoje kol kas patvirtinti 1326 koronaviruso atvejai, mirė 37 žmonės, pasveikusiais laikomi 242.