„Mes kviesime juos rytoj arba trečiadienį atvykti, pasižiūrėti, ar mes ten viską padarėme gerai. Šiandien sąšauka yra su Higienos instituto specialistais dėl srautų pasiskirstymo ir prašysime, kad pasižiūrėtų, ar mes jau galime ruoštis pradėti dirbti“, – Klaipėdos savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje pirmadienį sakė ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis.

NVSC Klaipėdos departamento vadovas Raimundas Grigaliūnas pabrėžia, jog vienas svarbiausių kriterijų – laikas nuo paskutinio skyriuje nustatyto koronavirusinės infekcijos atvejo.

„Yra du svarbūs dalykai. Vienas dalykas, kuris gal yra ir pataisytas, tai yra pašalinti tuos trūkumus, kurie buvo nurodyti, o antras yra tai, kad skyrių veikla gali būti atnaujinta ne anksčiau kaip po 14 dienų nuo paskutinio išaiškinto COVID-19 ligos atvejo personalui ar pacientui“, – pabrėžė jis.

Klaipėdos apygardos prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą dėl kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo, darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų pažeidimo ir tarnybos pareigų neatlikimo KUL. Tyrimas pradėtas pagal Sveikatos apsaugos ministerijos pateiktą medžiagą.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga yra sakęs, kad Klaipėdos universitetinėje ligoninėje buvo kilę daug rizikos tiek personalui, tiek pacientams užsikrėsti, tinkamai neorganizuota infekcijų kontrolė.

Ligoninės steigėja Klaipėdos savivaldybė yra sudariusi darbo grupę problemoms ligoninėje spręsti.