Kaip skelbia VDU, studentus numatyta priimti į pirmosios pakopos (bakalauro) nuolatines ir ištęstines bei vientisąsias (teisės) studijas. Šiuo metu stojantieji galės pretenduoti tik į valstybės nefinansuojamas vietas. Prašymus gali teikti tiek 2019 metais ir anksčiau vidurinį išsilavinimą įgiję asmenys, tiek ir jį įgysiantys 2020-aisiais.

Stojantiesiems siūloma rinktis ir pirmosios pakopos studijų programas – Kaimo plėtros administravimas, Švietimas ir informacinės technologijos bei Verslo administravimas – nuotoliniu būdu.

Į VDU ugdymo mokslų studijų programas Kaune ir Vilniuje stojantieji galės pretenduoti, bendrojo priėmimo metu prašymus pateikdami LAMA BPO informacinėje sistemoje nuo birželio 1 d.

Birželio 18–19 dienomis vyks išankstinio priėmimo stojamieji egzaminai į menų krypčių grupės studijų programas (Atlikimo menas, Muzikos produkcija, Naujųjų medijų menas). Stojantieji savo prašymus studijuoti turi pateikti, likus ne mažiau kaip 24 valandoms iki stojamojo egzamino pradžios. Jei numatytų stojamųjų egzaminų metu šalyje dar nebus atšauktas karantinas, stojamieji egzaminai vyks nuotoliniu būdu.

Prašymų (ir dokumentų) priėmimas internetu vyks iki birželio 19–osios. Kvietimą studijuoti numatyta skelbti birželio 25–ąją.