„Gerbiami Širvintų rajono gyventojai,
Širvintų ligoninėje nustačius COVID-19 atvejį, Operacijų centro sprendimu, įstaiga yra laikinai izoliuojama, uždaromas ir priėmimo skyrius.

Esant sveikatos sutrikimams, PRAŠOME NEVAŽIUOTI Į PRIĖMIMO SKYRIŲ. Skambinkite 112.

Skubiai susisiekus su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru, buvo gauta papildomų testų, kurie iki rytojaus bus atlikti visiems įstaigos pacientams ir dar netirtiems darbuotojams.

Tik sulaukus tyrimų rezultatų, bus priimami sprendimai dėl tolimesnio Priėmimo skyriaus darbo", - rašoma merės paskyroje.

„Sužinojome, kad vienam slaugos skyriaus medikui nustatytas koronavirusas (...) Dabar į ligoninę niekas negali patekti ir niekas iš ligoninės negali išeiti“, – BNS penktadienio vakarą telefonu sakė Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė.

Jos teigimu, šiuo metu uždarytas ir priimamasis, greitosios pagalbos stočiai nurodyta pacientus vežti į kitas ligonines.

„Kol testuojami medikai ar gulintys žmonės, tai priėmimo skyrių uždarėme dėl saugumo parai laiko. Su greitąja esame sutarę, kad jeigu kažkoks įvykis, tai pacientus veš į kitą gydymo įstaigą“, – teigė Širvintų rajono vadovė.

Ji taip pridūrė, kad tai – pirmas koronaviruso atvejis Širvintų ligoninėje, šiuo metu Nacionalinis visuomenės sveikatos centras aiškinasi kontaktinius asmenis.

„Nacionalinis visuomenės sveikatos centras atlikinėja apklausą, būtent šis medikas turėjo kontaktą su 15 žmonių, šitie žmonės visi informuoti, visi perspėti ir laukiame rezultatų“, – pasakojo Ž. Pinskuvienė.

Pasak jos, 13 kol kas žinomų kontaktinių asmenų jau ištirti dėl koronaviruso, jų rezultatai neigiami, laukiama dar poros tyrimų rezultatų.

Ž. Pinskuvienė taip pat teigė, koronavirusas medikui nustatytas tiriant visus įstaigos darbuotojus, šie tyrimai tęsiami ir šiuo metu, numatoma patikrinti apie šimtą darbuotojų ir pacientų.

„Šiuo metu dirbantis personalas supranta, kad iki rytojaus pietų mes turime išlaukti rezultatų, tada bus padaryti veiksmai“, – kalbėjo Širvintų rajono merė.

Delfi primena, kad penktadienį Lietuvoje patvirtinus dar 21 naują koronaviruso atvejį, bendras nustatytų sergančiųjų skaičius išaugo iki 1149.

Pasveikusiais laikoma 210 asmenų, mirė 32 sirgę žmonės.

Laboratorijose ketvirtadienį ištirti 4564 ėminiai, bendras ištirtų ėminių skaičius – 53 101.

Nuo ketvirtadienio laboratorijose liko 947 neištirti ėminiai.