Jos teigimu, apeliacinį kaltinamojo skundą nagrinėjęs Kauno apygardos teismas pripažino, kad žemesnės instancijos teismo priimtas sprendimas yra pagrįstas ir teisėtas, todėl kaunietis L. K. lieka pripažintas kaltu.

Marijampolės apylinkės teismo Šakių rūmai pernai lapkritį ilgametį medžiotoją pripažino kaltu ir skyrė jam 4,5 tūkst. eurų baudą, priteisė sumokėti žalą gamtai – dar beveik 4,8 tūkst. eurų bei uždraudė dvejus metus medžioti.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, L. K. 2017 metų lapkričio pradžioje medžioklės metu nušovė lūšį, kuri yra saugomas laukinis gyvūnas Lietuvoje.

Nuteistasis neigė tyčia nušovęs lūšį, apie šį įvykį jis nepranešė jokioms institucijoms, o lūšies kailis kratos metu buvo rastas pas kitą medžiotoją.

Anksčiau medžiotojas teigė, kad lūšis į jį bėgo, o jis išsigandęs šovė į žvėrį. Vyras tikino nežinojęs, kad įvykus tokiam įvykiui, būtina pranešti gamtos apsaugos tarnybai.

Kodėl žvėries nudirtas kailis buvo rastas jo kolegos, taip pat medžiotojo, namuose, paaiškinti vyras negalėjo.

„Baudžiamoji atsakomybė kyla net ir tada, kai nušaunamas ypatingai saugomas laukinis gyvūnas dėl neatsargumo“, – prokuratūros pranešime teigė Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras Vytautas Nacikūnas.

Šį ikiteisminį tyrimą atliko Vilkaviškio rajono policijos komisariato pareigūnai, tyrimą organizavo ir kontroliavo Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras V. Nacikūnas.

Kauno apygardos teismo nutartis gali būti skundžiama kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Lūšis yra ypatingai saugomas laukinis gyvūnas ir įtrauktas į Lietuvos raudonąją knygą.