Vyriausybei pamažu pradėjus švelninti karantino tvarką, laikinai iš darbo rinkos pasitraukusiems klaipėdiečiams sužibo viltis sugrįžti į darbovietes. Tėveliams, per karantiną išnaudojusiems atostogas, iškilo rūpestis – kas pasirūpins jų ikimokyklinio amžiaus vaikais, jei, kaip įprastai būdavo, darželiai per vasarą kurį laiką nedirbs. Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyrius kasdien sulaukia susirūpinusių tėvelių klausimų, kada vėl pradės veikti darželiai ir kaip bus organizuojamas jų darbas vasarą.

Siekdama padėti tėveliams išgyventi sudėtingą laikotarpį Klaipėdos miesto savivaldybė apsisprendė, kad uostamiesčio ikimokyklinio ugdymo įstaigos dirbs visą 2020 m. vasarą.

„Negatyvių žinių fone yra ir viltingų naujienų. Tokia yra žinia, kad vasarą dirbs miesto darželiai. Jos nekantraudami laukė tėveliai ir seneliai, galvojantys kaip vasarą reikės sugrįžti į normalų gyvenimo ritmą. Vasarą vaikučius bus kur palikti, kad pasivytume tai, ką praradome per karantino laikotarpį“, - sakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Ikimokyklinio ugdymo įstaigų darbas bus atnaujintas, vos tik tam leidimą duos šalies valdžia.

Ne visą vasarą dirbs tik tos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigos, kur yra suplanuoti remonto darbai – tikėtina, kad jos bus laikinai uždarytos. Informacija apie tai, kuriuose darželiuose vyks remonto darbai ir kada tai bus, bus patikslinta, gavus informaciją iš rangovų.