Sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis ketvirtadienio rytą LRT radijo laidojs „Ryto garsai“ perspėjo, kad tai tikrai nėra karantino švelninimas, nes griežtos apsaugos priemonės ir toliau galios, o tvarką prižiūrės ir policijos pareigūnai.

Sveikatos apsaugos viceministras laidoje teigė, kad kiekvienas verslas laukė šios minutės.

„Turbūt nemažai šiandien verslų jau pamatysime, kad atvers šiandien duris. Bet tam, kad jie atvertų tas duris, yra atitinkamai nustatytos tam tikros sąlygos. Galiu pasakyti, kad ta galimybė verslui toliau tęsti savo veiklą, visiškai nereiškia, kad yra sumažintos ar sušvelnintos karantino sąlygos.

Karantino sąlygos išlieka tokios pačios, turime elgtis labai atsakingai“, – ketvirtadienio rytą LRT radijo laidoje „Ryto garsai“ sakė A. Šešelgis.

Jis priminė, kad nors parduotuvės ir atsidaro, tačiau nereiškia, kad saugumo reikalavimus reikia pamiršti. O verslų veikla bus ir kontroliuojama ir policijos ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovai (NVSC).

Delfi primena, kad antruoju karantino švelninimo etapu, galėtų būti leidžiama veikti kultūros įstaigoms – bibliotekoms, muziejams, sveikatos įstaigoms, atliekančioms planines procedūras, sveikatinimo paslaugas, kirpykloms, kosmetologijos kabinetams ir kitoms, tačiau kol kas neprognozuojama, kada tai įvyks.