„Viskas kol kas einasi sklandžiai, nedaug laiko buvo pasiruošti, bet nuo septintos valandos miestas uždarytas“, – Eltą informavo R. Matonis.

Policijos departamento atstovo teigimu, transporto judėjimas Nemenčinėje galimas tik per 3 įrengtus patikros postus. Tiek patikros punktų, pasak R. Matonio, buvo nuspręsta įrengti pasitarus su savivaldybe.

„Trys postai yra, per kuriuos vyksta išvažiavimai, įvažiavimai, visi kiti keliai yra fiziškai užtverti. Per tuos tris postus ir vyksta visas judėjimas“, – teigė jis.

R. Matonis informavo, kad pareigūnai naudoja ir technines priemones, leidžiančias nustatyti transporto priemonių ar asmenų judėjimą.

„Pavyzdžiui, numerių nuskaitymo sistema, kuri leidžia pareigūnams, patruliuojantiems mieste, nustatyti automobilius įtrauktų į sąrašą asmenų, kuriems būtinas karantinas“, – teigė Policijos departamento atstovas.

Pasak R. Matonio, Nemenčinėje sutelktos policijos pareigūnų pajėgos iš Vilniaus rajono, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato. Policijai padeda ir Karo policijos bei Šaulių sąjungos pajėgos.

ELTA primena, kad Vyriausybė trečiadienį pritarė draudimui atvykti ir išvykti iš Nemenčinės miestelio.

Į Nemenčinę leidžiama atvykti tik čia gyvenantiems bei dirbantiems asmenims arba tiems, kurie turi specialų Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) leidimą. Taip pat draudžiamas asmenų išvykimas iš miesto, išskyrus gyventojų, išvykstančių dėl darbo santykių kitose teritorijose, Nemenčinės miestelyje dirbančių kitų teritorijų gyventojų, taip pat asmenų, dėl būtinosios medicinos pagalbos vykstančių į kitą teritoriją, ir asmenų, turinčių NVSC leidimą išvykti.

Asmenys, kuriems numatytos išimtys, turi pateikti tai įrodančius dokumentus ar kitą informaciją, kuri patvirtintų jų vykimo tikslą. Tai gali būti tiek popieriniai dokumentai, tiek nufotografuoti dokumentai elektroninėse laikmenose (pvz. mobiliajame telefone, planšetėje ir pan.). Prekių ir krovinių judėjimas neribojamas.