„Mes turėtume įsivertinti praėjusio savaitgalio tikslus. Bandančių įvažiuoti, kur tikrai nebuvo būtina, skaičiai iš tiesų buvo įspūdingi. Vertinsime situaciją, jeigu mums ekspertai, medikai, epidemiologai pasakys, kad tokią priemonę reikia pritaikyti ir tam savaitgaliui, tai Vyriausybė yra pasiryžusi tą daryti, tai ir padarys. Bet vėlgi tai nėra politiniai sprendimai, o jie pagrįsti statistika ir prognozėmis bei ekspertų, specialistų išvadomis“, – Delfi „Dėmesio centre“ teigė premjeras.

Šiuo metu Vyriausybė yra priėmusi sprendimą nuo ketvirtadienio, balandžio 16 d., 7.00 val., uždaryti įvažiavimus ir išvažiavimus iš Nemenčinės miestelio.

Prie įvažiavimų į Nemenčinę bus įrengti 3 patikros postai, transporto eismas bus leidžiamas tik per šiuos punktus, tuo metu kiti keliai bus kontroliuojami draudžiamais ženklais ir užtverti fiziškai.
Policijos pareigūnai ne tik patys kontroliuos, kaip laikomasi reikalavimų, bet ir naudos technines priemones, leidžiančias nustatyti transporto priemonių ar asmenų judėjimą. Asmenys, kuriems numatytos išimtys, turės pateikti tai įrodančius dokumentus ar kitą informaciją, kuri patvirtintų jų vykimo tikslą. Tai gali būti tiek popieriniai dokumentai, tiek nufotografuoti dokumentai elektroninėse laikmenose (pvz. mobiliajame telefone, planšetėje ir pan.).

Pareigūnai dirbs ne tik postuose, bet ir pačiame mieste, kur užtikrins viešąją tvarką ir kontroliuos asmenis, kuriems skirta izoliacija. Policija tuo pačiu reaguos ir į kitus pranešimus apie pažeidimus ar nusikalstamas veikas.