Policija užtikrins įvažiuojančių ir išvažiuojančių transporto priemonių vairuotojų ir keleivių kontrolę, kartu su policijos pareigūnais dirbs ir Šaulių sąjungos savanoriai bei Karo policijos kariai.

Policijos departamento pranešime sakoma, kad prie įvažiavimų į Nemenčinę bus įrengti 3 patikros postai, transporto eismas bus leidžiamas tik per šiuos punktus, tuo metu kiti keliai bus kontroliuojami draudžiamais ženklais ir užtverti fiziškai.

Vilniaus rajono merė Marija Rekst ikisi, kad pavyks suvaldyti situaciją. „Viską darysime, kad apribotume ligos plitimą, apsaugotume ne tik Nemenčinės, bet ir kitų vietovių gyventojus“, – sakė ji.

Pasak jos, paaiškėjus, kad Nemenčinė tapo COVID-19 infekcijos židiniu, Vilniaus rajono savivaldybės administracija operatyviai ėmėsi visų būtinų priemonių virusui stabdyti. Nemenčinės m. bei aplinkiniuose kaimuose jau praėjusią savaitę buvo dezinfekuojamos viešosios erdvės (gatvės, šaligatviai, stotelės, aikštės ir kt.), pradėta visų daugiabučių gyvenamųjų namų laiptinių dezinfekcija.

Anot merės, Nemenčinėje ir apylinkėse vyksta sustiprinta kontrolė – policijos ir savivaldybės viešosios tvarkos pareigūnai tikrina, kaip laikomasi karantino režimo reikalavimų.

Pasak Vilniaus rajono merės M. Rekst, nepaisant tam tikrų apribojimų, bus užtikrintas normalus gyvenimas Nemenčinėje. Gyventojai galės įsigyti maisto produktų, vaistų, apsaugos priemonių.

Policijos pareigūnai ne tik patys kontroliuos, kaip laikomasi reikalavimų, bet ir naudos technines priemones, leidžiančias nustatyti transporto priemonių ar asmenų judėjimą.

Asmenys, kuriems numatytos išimtys, turės pateikti tai įrodančius dokumentus ar kitą informaciją, kuri patvirtintų jų vykimo tikslą. Tai gali būti tiek popieriniai dokumentai, tiek nufotografuoti dokumentai elektroninėse laikmenose (pvz. mobiliajame telefone, planšetėje ir pan.).

Pareigūnai dirbs ne tik postuose, bet ir pačiame mieste, kur užtikrins viešąją tvarką ir kontroliuos asmenis, kuriems skirta izoliacija. Policija tuo pačiu reaguos ir į kitus pranešimus apie pažeidimus ar nusikalstamas veikas.

Nuo balandžio 3 d. policija Nemenčinėje surašė 15 administracinių nusižengimų protokolų už karantino ar izoliavimo pažeidimus.