„Aš suprantu mūsų mielus bičiulius konservatorius. Jeigu laimi ne konservatorius, tai yra korupcija. O jeigu laimi konservatorius, tai tuomet – skaidrus. Žinoma, šaržuoju aš čia. Bet jei kyla, kam nors kokių abejonių, tai jie gali kreiptis į visas institucijas. Bet vėlgi Seimas ne ta vieta, kur galėtų vertinti valstybės įmonės atrankos procedūras ir rezultatus“, – teigė S. Skvernelis.

ELTA primena, kad Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narė Agnė Bilotaitė kreipėsi į Seimo Antikorupcijos komisiją, siūlydama artimiausiame posėdyje svarstyti klausimą dėl galimos politinės korupcijos vykdant VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovo konkursą.

Praėjusią savaitę Susisiekimo ministerija pranešė, kad konkurso laimėtoju pripažintas buvęs Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „Klasco“ gamybos direktorius Algis Latakas, kuris su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašu pernai kandidatavo į Klaipėdos miesto savivaldybės tarybą.

„Šios partijos sąrašą parėmė Klaipėdos uosto verslininkai. Dėl apribotų galimybių veikti skaidriai ir nepainiojant viešųjų ir privačių interesų, Uosto direkcijos vadovo postą teko palikti su A. Lataku tame pačiame sąraše kandidatavusiam Arvydui Vaitkui“, – teigiama TS-LKD pranešime spaudai.

Parlamentarė praėjusią savaitę paragino susisiekimo ministrą Jaroslavą Narkevičių užtikrinti skaidrias ir sąžiningas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinio direktoriaus atrankos procedūras. Apie tai, kad Uosto direkcijos vadovo konkurso laimėtojas galėjo būti žinomas iš anksto, viešai pasisakė vienas iš konkurso dalyvių Vaidas Šukys.

„Vienai svarbiausių valstybės valdomų įmonių vadovaus valdančiųjų partijai artimas žmogus – ar tai galėtų būti tik sutapimas? Nemanau, juo labiau žinant, kad konkurse dalyvavo uosto versle didelę patirtį turinčių specialistų. Kokiais kriterijais buvo vadovaujamasi atrenkant kandidatus? Ar tai nėra klasikinis politinės korupcijos pavyzdys? Į šiuos klausimus padėtų atsakyti nuodugnus tyrimas, kurio galėtų imtis Antikorupcijos komisija“, – teigia A. Bilotaitė.