Sveikatos apsaugos ministerija, atlikusi patikrinimą šioje ligoninėje, nurodė, kad dėl nesilaikytų tvarkų koronaviruso infekcija išplito daugelyje ligoninės skyrių, ligoninėje didelis susirgusių darbuotojų ir pacientų skaičius, nesilaikyta infekcijų kontrolės, pacientų izoliavimo, sustabdytas naujų pacientų, kuriems reikalinga skubi pagalba, priėmimas, o šiuo metu veikia tik Akušerijos, Onkologijos ir Infekcinių ligų skyriai.

„Nors sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga dėl to kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, organizuoti ikiteisminį tyrimą ir jam vadovauti pavesta Klaipėdos apygardos prokuratūrai. Kyla abejonių, ar ši prokuratūra ir Klaipėdos teisėsauga bus apskritai pajėgi atlikti nepriklausomą, objektyvų ir nešališką tyrimą“, – sakė L. Kasčiūnas.

„Medikų bendruomenė ir visi šios ligoninės likimui neabejingi klaipėdiečiai turi teisę būti užtikrinti, kad tyrimas bus maksimaliai skaidrus ir nekels abejonių", – antrino Seimo Antikorupcijos komisijos narė Agnė Bilotaitė.

Seimo nariai primena, kad 2019 m. lapkritį Klaipėdos universitetinės ligoninės medikai, neapsikentę jos vadovo Vinso Janušonio, kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją dėl galimo psichologinio teroro ir netinkamos darbo atmosferos. „28 metus ligoninei vadovaujantis V. Janušonis, turintis glaudžių ryšių Klaipėdos miesto taryboje, nežinojo, kas parašė šį skundą, todėl netrukus kreipėsi į Klaipėdos apygardos prokuratūrą. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl tariamo V. Janušonio šmeižto ir pareikalauta Sveikatos apsaugos ministerijos atskleisti, kas pasiskundė dėl ligoninės vyriausiojo gydytojo. Tokia „šmeižto byla“ reiškia, kad V. Janušonis turi būti pripažintas nukentėjusiu, o medikai, kurie pasiskundė, – nustatyti ir jų tapatybės atskleistos „nukentėjusiam“, t. y. tam pačiam ligoninės vadovui V. Janušoniui", – sako Seimo nariai.

Jie abejoja, kad po tokio precedento šįkart galima tikėtis objektyvaus tyrimo. „Todėl ir prašome įvertinti, ar, siekiant nešališko ir spartaus ikiteisminio tyrimo, nebūtų tikslinga ir reikalinga ikiteisminį tyrimą dėl Klaipėdos universitetinės ligoninės perduoti kontroliuoti kitos apygardos prokuratūrai arba kontrolės imtis pačiai Generalinei prokuratūrai“, – pabrėžė L. Kasčiūnas. Jis taip pat prašo įvertinti ir faktą, kai praėjusių metų lapkritį Klaipėdos teisėsauga siekė išsiaiškinti medikų, pranešusių apie pažeidimus ligoninėje, tapatybes, siekiant juos perduoti pačiam V. Janušoniui, kurio netinkamas elgesys buvo skundžiamas.