„Mes salėje sėdime, neišlaikome dviejų metrų distancijos, nėra turbūt ir pilno metro, o pietavo gal keturi ar penki asmenys. Dviejų metrų atstumas Seimo antrų rūmų kavinėje tikrai buvo išlaikytas“, – LRT radijui trečiadienį sakė I. Šiaulienė.

Ji pabrėžė, kad valgykla yra uždaro tipo.

„Mūsų kanceliarijos darbuotojai, kurie gali, dirba nuotoliniu būdu ir tikrai nėra aptarnaujami. O dėl įvykio praėjusį ketvirtadienį – rytinis posėdis užsitęsė, pietų pertrauka tikrai sutrumpėjo ir liko pusvalandis- keturiasdešimt minučių. (...) Matyt, kolegos, nenorėdami vėluoti į popietinį posėdį, ryžosi pasielgti taip, kaip pasielgė“, – nurodė I. Šiaulienė.

Jos teigimu, „formaliai Seimo nariai tvarką pažeidė.“ Tiesa, ji negalėjo pasakyti, ar šiuo metu valgykla tebeveikia.

Laida KK2 pirmoji pranešė apie tai, kad maitinimo paslaugas Seime teikiantis „Taurakalnis“ sudarė parlamentarams galimybę Seimo antrų rūmų kavinėje pietauti vietoje, sėdint prie stalų.

Karantino laikotarpiu šalies piliečiams draudžiama išvykti iš šalies, uždarytos parduotuvės (išskyrus maisto ir vaistines) bei kavinės. Taip pat draudžiami žmonių susibūrimai, neveikia šalies švietimo, ugdymo įstaigos, gyventojams rekomenduojama dirbti iš namų.