„Aš pagaliau subrendau politikai, ir sulaukęs penkiasdešimties metų, po didelių gyvenimo išbandymų, nusprendžiau atlikti savo pareigą visuomenei ir šaliai. Kandidatuosiu su LSDP vienmandatėje Jurbarko-Pagėgių, vadinamojoje Karšuvos, apygardoje“, – sakė G. Drukteinis.

Žinomas vyras sakė, kad tai buvo jo iniciatyva.

„Nuo seno gerbiu šitą partiją. Kreipiausi į juos, užsimezgė dialogas, ir mes suradome daug bendrų taškų, bendras vizijas, kuriomis remiantis tikimės pergalės ir gerovės šaliai ateityje“, – kalbėjo G. Drukteinis, kuris žada prisijungti ir prie pačios partijos.

Paklaustas, kokie bruožai apibrėžtų, kad jis yra socialdemokratas, G. Drukteinis atsakė tikįs „valstybės reikšme žmonių gyvenime“.

„Dabartinė koronaviruso krizė parodė, kad valstybė yra didžiausia užuovėja ir didžiausias problemų sprendėjas – skirtingai nuo iki šiol įsivaizduotosios laisvosios rinkos. Dauguma žmonių puoselėjo idėją, kad laisvoji rinka išspręs visas problemas. Bet taip atsitiko, kad gyvenimas pats pademonstravo, kad valstybė yra mūsų didžiausias problemų sprendėjas – ar mes kalbėtume apie švietimą, ar apie medicinos apsaugą, ar apie socialinius klausimus, visi tie vakar dienos kapitalistai rikiuojasi vienas po kito prie valstybės, kad valstybė padarytų būtinus veiksmus, kurie galiausiai atneštų harmoniją ir balansą į mūsų kasdienius gyvenimus. Tuo tikėjau visada. Šita partija irgi puoselėja šitą viziją, ir „atitiko kirvis kotą“, – kalbėjo G. Drukteinis.

Jis taip pat pridūrė, kad jo tėvas yra ilgametis šitos partijos narys. Jungdamasis prie partijos G. Drukteinis jaučiasi tęsiąs giminės ideologiją.

G. Drukteinis (g. 1970 m.) – etiketo specialistas, rašytojas ir žurnalistas. Elegancija.eu įkūrėjas.

Išleido septynias knygas: „Vietnamo karas“ (1993), „Ulsteris, mano širdis“ (1997), „Izraelis, žydų valstybė“ (pirmas leidimas 2005), „Kaklaraištis yra politika“ (Tyto alba, 2011), „Lyderiai: 50 sėkmės istorijų“ (2013), „Kodėl spaudžiam dešinę“ (Tyto alba, 2014), „Prekių ženklai: 50 sėkmės istorijų“ (Sofoklis, 2015).

Ne pirmas bandymas: siūlė ir Darbo partija

Kaip yra aprašęs dienraštis „Lietuvos rytas“, vieną dieną G.Drukteinis tiesiog sulaukęs pasiūlymo telefonu: „Gal nori būti kultūros ministru?”, ir jau kitą rytą Seimo narė „darbietė” Vitalija Vonžutaitė esą paprašiusi jo elektroniniu paštu atsiųsti savo gyvenimo aprašymą, o pavakare pakvietusi atvykti į Seimą, į susitikimą su „darbiečių” vadovu.

G.Drukteinis tada bandęs išsiaiškinti, kokie išbandymai jo laukia.

Tačiau V.Vonžutaitė į abejones tik abejingai numojusi ranka: „Yra keletas puslapių – pasiskaitysi.”

Darbo partijos frakcijos būstinėje G.Drukteinis pagaliau sulaukė vienmarškinio V.Uspaskicho. „Nu chuli”, tai ministru nori būti?” – be jokių užuolankų paklausęs partijos vedlys. „Na, jo”, – atsakęs G.Drukteinis.

Tada V.Uspaskichas plekštelėjęs jam per petį: „Zašibys”, pažįstu šitą žmogų.” Tuo susitikimas su DP lyderiu esą ir baigėsi. Sutrikęs G.Drukteinis klausė V.Vonžutaitės, o ką jam daryti toliau. „Važiuok namo. Viskas, tavo kandidatūra patvirtinta. Ryt reikės susitikti su premjeru”, – išgirdęs atsakymą. Tačiau G.Drukteinis kultūros ministru netapo - jo kandidatūrą atmetė premjeras Algirdas Butkevičius.