Virginijus Jaruševičius, Alytaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas, pasakojo, kad žmonės nebuvo piktybiški ir nedidelis pažeidimų skaičius tikrai džiugina.

„Daugelis žmonių iš rajonų važiuoja į miestą apsipirkti, nemaža dalis atvažiuoja aplankyti giminaičių. Iš tiesų, atvažiuojantys net nesupranta, kad negalės toliau pravažiuoti“, – kalbėjo V. Jaruševičius.

Nuo penktadienio vakaro iki sekmadienio Alytaus apskrityje buvo surašyti trys protokolai už būriavimasi, dar septyni – dėl Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimų, kai vairuotojai bandė važiuoti nepaisydami draudžiamų ženklų ar užtvarų.

Pareigūnai sustabdė ir vieną neblaivų vairuotoją, kurio kraujyje alkoholio koncentracija siekė 1,2 promilės. Vairuotojas aiškino, kad važiuoja į žemės ūkio bendrovę, kurioje dirba.

Kalbėdamas apie bandančius įveikti užtvarus, V. Jaruševičius minėjo, kad dienos ramios, visgi iškvietimų netrūksta. Pareigūnas pabrėžė, kad išaugo smurto artimoje aplinkoje atvejų skaičius.

„Tikimės, kad bus ramu popiet, bet praktika rodo, kad greičiausiai lūkesčiai neišsipildys. Smurtas artimoje aplinkoje yra paaštrėjusi šiuo metu problema“, – akcentavo jis.