Nustačius Covid-19 infekcijos atvejį, Šakių ligoninėje sustabdyta Chirurgijos skyriaus veikla, izoliuota apie 20 medicinos personalo, BNS šeštadienį patvirtino ligoninės vadovas.

„Pirminiais duomenimis, asmuo mirė Kauno klinikinėje ligoninėje, jos gyvenama vieta yra registruota Tauragėje, tačiau iš tiesų gyveno Šakių rajone. (...) Buvo pranešta, kad asmuo gydomas su lūžiu, buvo hospitalizuota Šakių ligoninėje, vėliau pervežta į Kauno klinikinę ligoninę“, – BNS šeštadienį sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro epidemiologė Ginreta Megelinskienė.

Anot jos, naktį iš penktadienio į šeštadienį mirusi pacientė buvo rizikos grupėje – virš 60 metų amžiaus.

Koronavirusas Šakių ligoninės pacientei buvo nustatytas dar pirmadienį, ligonė iš karto pervežta gydyti į Kauno klinikinę ligoninę.

„Mes įtarėme ir mes diagnozavom“, – BNS šeštadienį sakė Šakių ligoninės vadovas Algirdas Klimaitis.

Pasak vyriausiojo gydytojo, tai buvo pirmasis ligoninėje nustatytas Covid-19 atvejis.

„Tiek, kiek tyrėme ar įtarėme, nebuvo pasitvirtinusių mūsų ligoninėje atvejų“, – teigė A. Klimaitis.

Anot jo, planine tvarka pagal sveikatos apsaugos ministro įsakymą ligoninėje tiriami ir visi dirbantys medikai, taip pat greitosios medicinos pagalbos personalas.

„Laimei kol kas nei vienam medikui, kuris buvo tirtas, nebuvo nustatyta koronaviruso“, – teigė vyriausiasis gydytojas.

Šiuo metu saviizoliacijoje yra apie 20-23 ligoninės personalo darbuotojai, galėję turėti kontaktą su sirgusia paciente, sustabdyta Chirurgijos skyriaus veikla.

Per paskutinę parą patvirtinus 27 naujus koronaviruso atvejus bendras nustatytų užsikrėtusiųjų skaičius išaugo iki 1026. Dėl Covid-19 infekcijos šalyje mirė 23 žmonės, 54 laikomi pasveikusiais.