„Be abejo visi šiek tiek iš proto kraustomės, kuo gi čia užsiimti namuose, bet, ačiū Dievui, mūsų šeimoje veiklos niekad nebūna per mažai. Mes turime, kuo užsiimti“, – laidoje „Jūs rimtai?“ kalbėjo K. Zvonkuvienė.

Laidoje aptariamos svarbiausios, įdomiausios ir linksmiausios savaitės naujienos. Viena jų – nuo balandžio 10-osios kaukes privalu dėvėti visiems, išeinantiems iš namų. K. Zvonkuvienė teigia, kad ji ir jos vyras jas dėvi seniai, kiek sunkiau dėl vaikų.

„Turėjau pasiėmus iš Deivydo tokią įdomią kaukę, kad galėčiau išeiti pasivaikščioti su vaikais. Dviratininko, tokią juodą, bet dabar turime ir medicinines, – tvirtino K. Zvonkuvienė ir pridūrė. – Tik sprendžiam dilemą. Jei kaukės visiems, o kaip būti su vaikais? Jie nesileidžia. Bandžiau visaip.“

K. Zvonkuvienė kalbėjo, kad jei nepavyks vaikų įkalbėti užsidėti kaukes, teks dar bent dvi savaites pabūti namuose.

Tiesa, nors šeimai trūksta gryno oro, o ir šaldytuvas sugedo vos prasidėjus karantinui ir maistą teko laikyti balkone, jie dėl to nesijaudina. „Tai mums tam tikra pamoka, kad mes sugebame viską, jei tik kažko labai norime arba mus priverčia kažkokia priverstinė situacija“, – kalbėjo K. Zvonkuvienė.

Beje, atlikėja pasakojo, kad ir į parduotuvę nueiti pastaruoju metu sudėtinga. Jos vyras, apvažiavęs didesnes parduotuves ir pamatęs ten žmonių eiles, nusprendė, kad pakaks to, ką ras nedidelėje parduotuvėje prie namų.

„Negavome lapų, akvarelės, tai reiškia: mamyte, įjunk fantaziją ir spręsk, ką čia iš namų galima iškarpyti, ką panaudoti ir kuo dar sudominti“, – apie užsiėmimus su vaikais kalbėjo K. Zvonkuvienė.

Toliau laidoje K. Zvonkuvienė aptarė ir naujieną apie teigiamas karantino puses. Druskininkietis, grįžęs iš kelionės, buvo izoliuotas viešbutyje, o vėliau grįžo į namus ir gyvena karantino sąlygomis. Turėdamas daug laisvo vaiko vaikinas nusprendė socialiniuose tinkluose talpinti trumpus ironiškus vaizdo įrašus, pašiepiančius karantino kasdienybę. Ir jam pasisekė – tapo tikra internetine žvaigžde, o socialinių tinklų sekėjus jau skaičiuoja tūkstančiai.

K. Zvonkuvienė juokėsi, kad pati tikrai neturi nei laiko, nei noro tapti socialinių tinklų žvaigžde, tačiau pripažino, kad naujų dalykų išmoksta ir ji. „Aš atradau buvimą ramybėje namie, su vaikais, buityje. Nors ji mane šiek tiek jau varo iš proto, neslėpsiu. Man reikia bendravimo, reikia žmonių, reikia oro, išeiti, – kalbėjo K. Zvonkuvienė ir pridūrė. – Aš pagaliau išmokau geriau gaminti. Tai irgi mano pasiekimas.“

Atlikėja pridūrė, kad šį karantino laiką ji nori skirti šeimai bei pasidžiaugė, kad tai puikiai sekasi.

Visas pokalbis – laidoje „Jūs rimtai?“