„Visiems, kas pažinojo Raimundą Lukšą. Amžiną jam atilsį. Mirė vakar, atrodo, infarktas. Daugiau nieko nežinoma“, – feisbuke pranešė A. Bačiulis.

Jis rašė, kad vyras skausmingai išgyveno karantiną.

„Raimis mirė nuo streso, sukelto suvokimo, kad dėl karantino visi jo darbai prarasti labai ilgam, gal net suvisam. Jis buvo aktorius, skaitovas, turėjo renginius mokyklose per visą Lietuvą ir ekskursijų vadovas po Vilnių, Lenkiją ir Baltarusiją. Tokiuose darbuose labai svarbus nuolat palaikomas įdirbis ir ryšiai, kurie savaime pradeda trūkinėti, vos tik atsiranda ilgesnė pauzė.

O karantinas nupjovė viską – mokyklos uždarytos, kelionės nutrauktos, žmonės be pinigų ir net kai viskas vieną dieną atsikurs, klasikinė literatūra ir kelionės po LDK šlovės vietas nebus jų prioritetų sąraše. Raimis tai labai skausmingai išgyveno, skambino, klausė, kiek viskas gali tęstis, koks gali būti žmonių elgesys gyvenimui grįžus į normalias vėžes. Tarėsi, kaip užkurti Patreoną nuotoliniam darbui su moksleiviais“, – rašė A. Bačiulis.

Vėliau ši žinia buvo patvirtina ir paties R. Lukšos feisbuko profilyje.

„Netekome Raimundo. Vyras pačiame jėgų stiprume! Taip pasakytų tėčio mylimas personažas Karlsonas. Labai gražią balandžio 9 dienos popietę, po ramios dienos ir pasivaikščiojimo po pavasarišką mišką prie namų, pavargo mylimo vyro ir tėčio širdelė. Maloniai prašome visų, pažinojusių Raimundą, skirti akimirką ir prisiminti, o pagal galimybę ir pasidalinti (jam tikrai labai patiktų) gražiu momentu, kuriame figūruoja mūsų: Aktorius, gidas, neįtikėtinas istorijos ir literatūros mylėtojas. Mylimas vyras ir tėtis. Ir tiesiog žmogus su didele širdimi“, – rašė artimieji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (218)