Sostinės meras džiaugėsi, kad Vyriausybė akcentuoja ne betoninius užtvarus, o raginimą atsisakyti nebūtinų kelionių ir nelankyti artimųjų kituose miestuose. Jis teigė, kad nesinori veltis į žaidimą ir taip raginti žmones nekeliauti miško keliukais.

„Smagu, kad Vyriausybė pasirinko ne tiek akcentuotis į betonines užtvaras, bet aiškiai pasakyti, kad įvažiuoti į miestą turi tik tie, kurie turi tam pagrindą. Tai bus keliolikoje vietų, tai darys policijos pareigūnai. Jie turi tam tikrus rimtesnius įgalinimus. Mes užtikrinsime tik ženklų pastatymą. Ir ką noriu pabrėžti, kad mes pasirinkome neskelbti tų tikslių vietų. Pasirinkome vietų neakcentuoti, nesinori veltis į katės – pelės žaidimą. Labai nesinorėtų tokio žaidimo daryti.

Tikrai galiu garantuoti, kad vilniečiai, ar ne vilniečiai, kurie pasitelks partizaninius keliukus, ras būdus. Ant pagrindinių įvažiavimų bus postai. Ar tai bus nuolat ar ne, negaliu pasakyti. O pagrindiniai įvažiavimai tai šie – apie trečdalis visų atvykstančių į Vilnių yra iš Kauno pusės, apie trečdalį – Ukmergės, apie šeštadalį iš Trakų pusės, visos kitos kryptis: Nemenčinė, Molėtai, Minsko kryptis, ten mažesnis judėjimas, tai yra keliolika krypčių“, – apie galimus punktus kalbėjo R. Šimašius.

Vilniaus miesto meras ragino gyventojus ir Vilniaus miesto viduje nelankyti artimųjų.

„Dėl srautų judėjimo, tai pačiame mieste bus irgi tam tikras judėjimas, žmonės nori ir išeiti pasivaikščioti. Norisi pakviesti, jei kažkas gyvena Lazdynuose, o tėvai Antakalnyje, tai nekeliauti. Tai, kad neuždarytas judėjimas tarp miesto rajonų, nereiškia, kad reikia važinėti. Tie apribojimai nėra tam, kad valdžia kažką sugalvojo, bet kad artimųjų sveikata apsaugota“, – aiškino Vilniaus miesto vadovas.

Jis teigė, kad tai nėra raginimas nekeliauti, tiesiog nelankyti savo artimųjų Vilniaus miesto viduje.

„Tai nėra raginimas nekeliauti. Suprantu, kad sėdint namuose mėnesį, gali ir stogas važiuoti, ne visų butas didelis, tikrai mašina apsukti ratą aplink Vilnių nėra draudžiama, kaip ir nėra draudžiama eiti pasivaikščioti, jei tai daroma saugiai. Mano kvietimas yra nevažiuoti bendrauti fiziškai su šeimos nariais, labai primygtinai prašau to nedaryti“, – sakė jis.

R. Šimašius sakė, didelis dėmesys miesto viduje bus kreipiamas ir į populiarias viešąsias vietas.

„Į ką patys kreipsime dėmesį – tai, kad žmonės nesiburiuotų. Kad tą užtikrintume, naudojame modernias priemones – dronus. Turime identifikavę apie 100 vietų, kur miestiečiai labiausiai mėgsta buriuotis. Tikrai, patikėkite, vaizdai yra labai ryškūs. Dronas ilgai gali išbūti ore, aprėpti didelį plotą. Galime iš drono pasiųsti ir garsinį signalą nesiburiuoti, jei to neklausoma, tai kviečiama policija. Tikrai galima išeiti pasivaikščioti, patirti žalias erdves, tik kviečiu tai daryti ne populiariausiose vietose, o ieškoti mažiau populiarų“, – sakė Vilniaus miesto meras.

Delfi primena, kokių apsaugos priemonių imasi kiti šalies miestai.

Panevėžio mero Ryčio Račkausko teigimu, Savivaldybė parengusi preliminarų iš miesto vedančių kelių uždarymo planą.

Jame numatyti policijos postai ties išvažiavimais Pasvalio, Kupiškio, Vilniaus ir Kauno, Šiaulių, Velžio ir Bernatonių kryptimis. Nemažai kitų kelių į rajono kaimus ir gyvenvietes, mero teigimu, bus užtverta barjerais arba netgi betoniniais blokais.

Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis feisbuke paskelbė, kaip per Velykas bus ribojamas patekimas į šį miestą.

Anot jo, Alytaus keliuose bus įrengti 4 policijos postai: ties Kauno kryptimi už Miklusėnų, kad gyventojai dar galėtų esant būtinam reikalui atvykti į miestą, ties Simno-Seirijų žiedu, ties Normandijos-Nemuno-Druskininkų gatvių žiedu Pirmajame Alytuje ir ties Vilniaus kryptimi Ulonų gatvėje prie „Dainavos“ siuvimo fabriko.

Pranešama, kad Palangoje budės pasieniečiai, ties įvažiavimais į miestus ar miestelius šventinį savaitgalį budės policijos pareigūnai.

Pasak Palangos policijos komisariato vadovo Algirdo Budgino, kurorto pareigūnai yra pasirengę užtikrinti šio sprendimo vykdymą. Esant poreikiui, pagalbą suteiks ir pasieniečiai, Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai, policijos rėmėjai, Karo policija. „Pajėgumų pakaks. Ties įvažiavimais į miestą numatytas nepertraukiamas budėjimas, bus įrengti ir kelio ženklai“, – sakė Palangos policijos vadovas.

Apie ribojimus mieste paskelbė ir Jonava: